Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, October 15, 2014

It's Okay, That's Love



Drama ni romantic banyak..
Selalu drama sweeeettt je kan..
Tapi yang ni cam sweet & sour & bitter..
Ada gak comedy sket2..
Ada gak thriller sket2..

Tapi aku debor tengok drama ni..
Pasal hero melampau hensem...

Tapi....



Ni heroin...
Aku ni ikutkan tak suka sangat dia ni..
Sebab dia tak berapa lawa..
Tapi dia ni pandai berlakon..

Dalam drama ni..
Dia seorang doktor psikiatri..

Untuk jimatkan duit...
Dia duduk dengan salah seorang senior kat hospital..
Dengan seorang lagi kawan..


Satu hari.. dia digandingkan dengan seorang penulis..
Untuk satu program talk show kat TV..
Ni laa dia jumpa hero..
Masa awal jumpa tu.. dia tak suka hero..
Lagipun masa tu dia dah ada boyfriend..


Ni hero..
Kacak giler laa dia ni wei..
Dia ni kalau part2 romantic..
Memang the best..

Dia ni penulis buku thriller yg sangat terkenal..
Dan juga sangat kaya..
Tapi dia ada cerita silam yang kelam...

Ayah tiri dia seorang kaki pukul..
Jadinya masa kecik.. Mmg dia selalu jadi mangsa..
Sampai laa satu hari..
Oleh kerana nak selamatkan abang dia..
Dia tertikam ayah tiri dia dengan pisau...

Tapi, sebab mak dia memihak ke dia..
Maka abang dia disabit salah dan dipenjara 11 tahun..
Bila abang dia keluar.. dia mmg cari peluang nak bunuh hero...




Yang jadi debaran bertambah kencang...
Rupanya hero ni ada sakit mental..
Schizophrenia..
Apa sakitnya tu..
Kena tengok laa sndr drama ni..


Si heroin ni pulak..
Wpun dia doktor pakar sakit jiwa..
Dia pun sebenarnya mengalami masalah jiwa juga..

Dia takut untuk berhubungan secara serius dengan lelaki..
Kisahnya.. ayah dia sakit lumpuh..
Dan masa kecik.. dia ternampak mak dia main kayu tiga..



Depa dua ni mula rapat bila hero pindah masuk rumah heroin..
Rumah depa ni cam buat sewa bilik-bilik..
Rumah asal hero tengah renovate..
So, dia rasa situasi bising tu mengganggu konsentrasi dia tulis buku..

Bila dah duduk serumah..
Selalu la gaduh..
Sampai satu hari.. heroin halau hero dari rumah sewa depa...

Rupanya..
Hero dah beli keseluruhan rumah tersebut termasuk coffee house yang ada di bawah rumah tersebut..


Aku sebenarnya tak perasan bila depa ni bercinta..
Sebabnya cam tetiba je pulak..
Memula heroin tak suka hero..
Hero awal2 dah suka dia..
Pastu depa pi holiday kat Jepun..
Tau2 dah couple..



Konflik citer ni...
Bila heroin sedar yang hero ada masalah jiwa..
Nak pujuk dia supaya berubat tu yang susah..
Sedangkana masalah dia makin lama makin kronik..

Mental pun tetap hensem wei!!
Aku pun naik gila sama..

Oleh itu..
Untuk yang nak menggila bersama-sama melayan Jo In Sung...
Boleh laa order

:)


3 comments:

geraugebang said...

memang hensem gilerr...jo in sung ni.

Min Aina Ila Aina said...

Kak Zel..di manakah resepi ikan ala pantang dan kentang bilis tu..bukan di blog ke.

I want to lose weight said...

ada.. klik TAG FOOD