Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, July 17, 2013

Zuzka P0wer Cardi0 Series ZCUT


Set ni sesuai untuk orang yang

1- Nak workout tapi tak banyak masa
2- Tak suka workout dengan muzik
3- Tak suka step2 yang terkinja-kinja
4- Tak suka banyak sangat peralatan
5-Suka yang simple tapi berkesan

Sesuai gak untuk bulan puasa ni sbb tak lama masa nak buat tu..


Dia ni sorang je kita akan nampak..
Dari mula sampai habis..
Workoutnya cam time challenge...
Awal2 tu dia akan tunjuk apa nak buat..
Lepas tu dia akan bagitau bape banyak kali nak buat..
Pastu BUAT!!

Cth.. dalam workout #1


Masa yang diberi.. ikut workout nombor berapa..
Tapi tak lama..
Setiap workout antara 10-15 minit sahaja..
Plus warming up dengan cooling down.. tetap tak lebih 30 minit..

Kalau kome nak cepat..
Just buat warming up dan cooling down guna step sendiri..

Kalau tak mampu follow timing dia..
Wat je ikut timing semampu kita.

Nak2 yang Burpees tu..
Kalau berat cam aku ni..
Mau terkencing2 time buat :)


Pergerakkannya agak high impact & intense..
Berat atas 90kg agak kurang sesuai..
Banyak lompatan main lutut.. so be careful..
Kalau nak buat juga.. boleh..
Cuma kena ubah la level of intensity tu..
Cam dia lompat lutut smpi ke perut..
Ko lompat separas lutut je dah laa :)

.
.
.

No comments: