Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, July 1, 2013

Phnom Penh Part 6 - Royal Palace, Silver Pagoda, Independence Monument, Wat Phnom, National Museum



Tempat ni kalau kat Malaysia..
Cam Istana Negara laa lebih kurang..
Tempat King of Cambodia tu tinggal..

Istana ni boleh masuk melawat..
Tapi kawasan terhad..
Kami tak masuk pun..
Sebab masa pendek..
Tempat banyak lagi nak pergi..
Cukup laa sekadar bergambar..

Janji dah sampai :)


Cantikkan.. macam poskad..
Kat sini ramai penjaja jual makanan burung..
Sebab ada banyak burung merpati..
Peminta sedekah pun ramai jugak..
Kesian tgk budak2 baya Khaleef berkeliaran sorang2 minta duit..
Nak bagi.. kang bagi sorang.. kena kerumun pulak..

Masa jalan2 luar hotel..
Jumpa 1 baby ni..
Kecik lagi dari Hasya sbb dia belum boleh jalan..
Mak dia letak dia sorang2 kat atas siar jalan kaki tu..
Berbogel tanpa baju.. tanpa diapers..
Tujuannya supaya org kasi sedekah kat baby tu..

Mak dia dengan kakak dia.. pi minta sedekah kat tempat lain..
Baby tu comel sangat2..
Aku nak snap gambar.. tak sampai hati..


Kali ni aku bagi Nikon kesayangan aku pada MIJ..
Selalu pi mana2.. gambar aku 2-3 keping je..
Kali ni puas hati..

Aku bawa sebiji compaq camera..
Jadinya adalah juga gambar MIJ :)



Silver Pagoda dengan Indipendence Monument..
Kamiorang lalu je tapi tak benti..
Time ni semua dah kelaparan..
Pastu cuaca panas kering..
Untuk aku yang dalam sehari kurang sejam duduk luar aircond..
Memang takut panas :)

Anyway, aku tepek jelah gambar Silver Pagoda, Independence Monument dengan Wat Phnom

Silver Pagoda

 
Independence Monument

Wat Phnom

National Museum of Cambodia

Sesapa yang nak pergi Phnom Penh..
Kalau betul2 jalan..
Banyak masa..
Berpuluh2 lagi tempat menarik yang ada kat sana..
Cantik kalau difotokan..
Bangunan kat sana memang cantik dan unik..
.
.
.

2 comments:

meera said...

Cantiknyer kak zel, sblum ni ada kawan pegi kata xde APA Sgt dkat Cambodia ni.. Tp tgk gmbar2 kak zel mcm best je semua. In shaa Allah nk pi jgklaa.

I want to lose weight said...

Kalau bab tempat melawat.. kecantikkan bangunan.. cambodia lagi best dari saigon..

itu pun skang ni dah banyak bangunan lama2 depa runtuhkan nak buat bangunan moden