Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, July 9, 2013

1 Ramadhan :)


Aku is mengantuk gila2..
Patutnya hari ni ambik cuti je senang..
Malangnya.. kontrak pun non hado..
Maka mana cuti aku nak apply..

Khaleef aku suruh puasa hari ni..
Sebabnya sekolah dia pun cuti..
Tapi tadi masa hantar dia kat rumah aki..
Baru nampak mulut dia pecah2..
Sian pulak..
Aku pesan ler kat mak long..
Kalau dia nak minum.. bagi je..
Kalau dia nak makan.. bagi petang2 sket..

Hasya pulak..
Kemain excited..
Pasal dia laa aku mengantuk ni..

Aku belum lagi nak bangun masak sahur..
Dia bangun dah..
Dalam kul 4.00 pagi..

4.30 pagi tu aku start masak dengan dia..
Stress mak..
Rasa nak tido je balik..
Setakat perut aku..
30 hari puasa tak sahur pun takde hal..

Tapi MIJ dia mesti sahur..
Maklum laa tangki kecik..

Pastu kitaorg sahur kul 5.00 pagi..
Nak menyuap pun susah melayan kerenah dia..
Kejap nak nasi papa..
Kejap nak air mami..
Kejap kang dia usik abang...

Sudahnya abang Kalep lansung takmo makan..

Lepas Subuh.. aku nak ler tido balik..
Dapat sejam pun jadi laa..
Tapi Hasya cam terlebih vitamin laa pulak..
Siap abang dia sekali bangun main kejar2..
Main baling2 bantal..
Memekak.. membising.. menyepah..

Huwaaa...

"INNI SAIM... INNI SAIM... INNI SAIM... INNI SAIM"
.
.
.

3 comments:

nurul huda said...

INNI SAIM tu apakah?

I want to lose weight said...

Inni Saim = ANA PUASA :)

Adelina said...

kah3x....selamat berpuasa. aku tak start lagi...