Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, July 17, 2013

Phnom Penh Part 13 - Russian Market

Ini tempat shopping pertama yang kami pergi..
Russian Market..
Lebih kurang je cam Ben Than kat vietnam..
Bercampur aduk dalam tu macam2 ada..


Lebihnya sini..
Ada kedai jual mainan..
Mak stress nok!!!

Nak2 lak si Kalep dgn Hasya ni..
Hidup dia menan.. menan.. menan...
Selagi tak dapat.. tak gerak..


Nampak dak..
Tak sampai 10 minit kat sini..
Masing2 jinjing plastik..
Hat ni hari pertama tau..

Hari kedua mai..
Kalep nak beli mainan lain pulak..
Aku saja2 wat sesat dalam ni..
Hari pertama masuk ikut pintu tepi kat parking lot tu..
Hari kedua.. masuk ikut pintu depan..

Namun..
Dia berjaya jugak jumpa kedai mainan tu..
Wpun kedudukan kedai2 dalam tu sangat berserabut..


Kalau nak beli baju anak2..
Kat sini best banding Central Market..
Lebih banyak pilihan..
Dah tu lebih murah..




Dalam ni ada pasar makanan basah..
Ada kedai makan..
Kedai buah..
Macam2 kedai lagi ada..
Nasib takde kedai kereta.. kedai motor je..
Lain semua ada..

Kedai spare part beskal pun ada..


Kain pasang pun ada..
Banyaknya orang beli sutera kemboja..
Rupanya macam kain songket..
Cuma coraknya rapat-rapat..

Aku tak beli pun..
Tengok pun tau kalau pakai panas..

Kat sini beli baju raya Hasya & Kalep..
Tak banyak pun habis..
Tepat2 USD20.00
Dapat laa baju Hasya 5 helai..
Baju Kalep 2-3 helai..
Jadi laa pada takde beli apa :)
.
.
.





No comments: