Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, September 2, 2013

Brazil Butt Lift

Pasal lebih dari 3 orang yang tanya..
Maka, aku terbuka hati nak sedut BBL ni..

Dah tengok malam tadi..
Sambung sket kat opis ni..

Kesimpulan awal - susah dari 30DS.. mudah dari P90X..


BBL ni produk BeachBody jugak..
Sama laa dengan Shaun-T, Turbo Fire, P90X dsb..

Tengok tajuk pun dah taukan..
Bahagian mana yang menjadi tumpuan..
Tapi bukan setakat nak mantol ke belakang je..
BBL ni juga menumpukan pada perut dan peha..

Ramai yang komplen..
Dah kurus menggelebior la pulak..
So, boleh try Brazil Butt Lift ni..


Sebelum mula..
Kena wat analisis dulu..
Bentuk dan masalah butt kepunyaan anda..

Adakah..

1- Pear shape - ada curve tapi terlalu besar di bahagian bawah

2- Too Flat - kekurangan bentuk dan volume

3- Too Big - bulat.. penuh.. terlalu berat dan selalu tak muat :)

4- Combination - ada kesemua masalah 1-3

 

Selepas itu.. pilih schedule workut yang sesuai..
Hat ni nanti aku provide la pada korang..

Kiranya ada 4 jenis jadual berlainan utk 4 masalah yang berlainan..
Workoutnya masih yang sama..
Tapi kombinasinya berlainan..

Seperti set-set lain..
Yang ini pun kena ikut jadual..
Dan rehat 1 hari je dalam seminggu..


Tentang gerak dalam workout ni..
Lebih kurang paduan antara Zumba, Samba, Ballet dan Capoeira..
So, untuk yang suka menari..
BBL ni sesuai la sangat untuk korang..

Ada beberapa gerakkan yang high intense..
Tapi boleh diadjust mengikut kesesuaian badan..
Inilah pentingnya tonton dulu sebelum buat..
So, boleh laa dapat gambaran tentang step2 dalam ni..

Ada BASIC video..
Untuk kenalkan step2 yang ada dalam ni..

Ada juga guna resistance band (cam tali skipping tapi boleh meregang)
Pastu kena ada mat dengan ankle weight..


Selain memantol..
Boleh juga kurangkan inci..
Dan seterusnya menguruskan badan..

There are six workouts, which include:
  • Basics (20 minutes)
  • Bum Bum (35 minutes)
  • High & Tight  (35 minutes)
  • Sculpt  (50 minutes)
  • Cardio Axe (30 minutes)
  • Tummy Tuck (20 minutes)
Bum Bum is actually pronounced as boom boom and is a nickname for butt.  The program also includes a bonus DVD Bum Bum Rapido (10 minutes).  In the High & Tight workout program, you will need ankle weights and resistance bands for this particular workout routine.
So,

Ada sesapa beran nak try :)
.
.
.

3 comments:

smita sharma said...

So I am looking to try out the exercises on Brazilian Buttock Lift but don't want to purchase the DVD's, is there a woman out there that will share with me all of the exercises that you do on BBL? Greatly appreciated(:

Nyoma Noka Rifa'i said...

Terimakasih atas info nya, mari kita sambut brazil 2014 :

Sambut Brazil 2014

Imogen Griffiths said...

THE 3 WEEK DIET is a revolutionary new diet system that not only guarantees to help you lose weight — it promises to help you lose more weight — all body fat — faster than anything else you’ve ever tried.
how to lose weight fast