Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, May 20, 2015

Marriage Not Dating

Dah lama aku tak tengok drama betul-betul..
Selalunya aku tgk melompat2..
Nak kasi cepat habis..

Tapi..
Drama ni suka banget!!



Drama ni bermula dengan kes salah faham..
Sebenarnya heroin adalah makwe kepada kawan hero..
Senang kata... 3rd hero laa...
3rd hero ni pulak.. takde laaa cintan habis dengan heroin..
Dia plan nak main-main je..
Sampai laaa satu hari heroin ajak 3rd hero kahwin...
3rd hero terpaksa minta bantuan hero sbb dia tak mahu kahwin lagi..

Hero pun bantu...
Dalam dok bantu kawan dia utk larikan diri dari heroin..
Mak hero salah anggap..
Dia igt heroin adalah makwe kepada hero...





Ini laaa dia heroin dan hero..
Hero ni jarang tau dapat jadi hero baik..
Selalunya dia jadi 2nd hero yang jahat..

Bila dah jadi hero ni..
Baru nak nampak..
Hensem laa pulak hoi!!!!

Tapi dia ni hensem kalau tak senyum..
Kalau senyum... berkurang hensem dia tu..

Hero ni kerja as plastic surgeon..
Dia buka klinik platic surgery..


Hensem kan...
Tapi dia ni ada satu impian..
Impian dia ialah nak hidup sendiri selama-lamanya..
Disebabkan ibu bapa dia ada masalah dalam perkahwinan..
Jadi dia buat keputusan tak mahu kahwin selama-lamanya..

Tapi mak dia ugut..
Kalau dia tak mahu kahwin..
Dia akan jual rumah yang hero duduk..
Rumah tu rumah lama family depa..
Hero ada banyak kenangan kat rumah tu..


Ni heroin..
Keseluruhan drama ni best sebab dia..
Gaya dia yang selamber dan suka cakap lepas..
Jadikan drama ni fun to watch..

Lepas dia di clashkan oleh 3rd hero..
Secara tetiba dia terlibat dalam kehidupan hero..
Asalnya... dia hanya nak bantu hero..
Dan hero pula akan bantu dia balas dendam pada 3rd hero..

Heroin ni berlakon seolah2 dia ngn hero akan berkahwin..
Tapi gaya dia nak pura2 berlakon tu..
Tak menjadi pun..
Malah.. jadi cam real pulak..

Apa je skrip yang hero rancang..
Kesudahannya tak ikut skrip pun..
Tapi benda yang dirancang tu jadi..
Malahan melebih2 lagi :))

Best tau!!



Ini pulak 2nd heroin dengan 2nd hero..
2nd heroin adalah bekas kekasih hero..
Cam biasa laaaaa....
Dia nak balik ke hero..

Yang 2nd hero pulak..
Nak ke heroin..
Biasa juga..

Yang lainnya..
Heroin pun nak ke dia..
Depa dua ni sempat couple sekejap..
Wpun dalam masa yang sama.. dia masih tolong hero..



Selfie lakonan gak semata-mata..
Nak tunjukkan pada family lelaki tu..
Yang dia dah ready nak kahwin..

Padahal lepas selfie tu..
Mula balik bermasam muka sama sendiri..


Seperti kebiasaannya juga..
Tentu laa heroin akan dapat kat hero..

Tapi masa depa dah start couple..
Keluarga hero pulak dapat tahu kisah sebenarnya..
Yang depa berdua berpakat je sebenarnya..
Apa lagi.. mengamuk laa mak hero..
Dia cuba nak pisahkan depa dua ni..
Sebab dia masih tak percaya yang depa dua ni dah saling cinta..

So..

Apa kesudahannya..

Sila-sila...
.
.
.






4 comments:

sue sue said...

Kalau dah mula layan korean drama memang xle stop..kene abeskan! memang berhantu! hihihi



Nak free vitamin tak?
Jemput singgah ke blog saya:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/free-vitalea-untuk-ahli-baru-shaklee.html

AINATUL MARDIAH IBRAHIM said...

nak income lebih ??? register free ?? link nie betol2 tak menipu . klik http://WeeklyFixPay.com/?share=80108 ... senang sahaja duduk rumah duit tetap masuk .. semua boleh join !

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ch@ said...

hahahaaa, drama ni best. tgk pun tak pening kepala. malah bole hilangkan stres, klakar, kelam kabut, sedih smua ada. 5bintang tuk drama ni.