Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, May 27, 2015

Lost World of Tambun Part I


Tak kisah laa basi pun kan...
Ni kami pergi masa cuti panjang awal bulan 5..
Hampir juga tak jadi..
Sebab pagi tu Khaleef cam nak asthma..
Hasya pulak panas badan..

Tapi.. bila bgtau depa tak jadi pergi..
Kemain tunjuk perasaan lagi..
Makanya.. pergi laa juga..
Lagi pun tengok cuaca cam tak berapa panas..


Lost World ni buka jam 10.00 pagi..
Tiketnya

Kanak-kanak bawah 90 cm = FREE
Kanak-kanak = RM52.00
Dewasa = RM58.00

Tapi time tu ada bawa kad MESRA Petronas tu..
Dapat laaa potongan 15%

Kalau beli online siap2 pun lebih murah juga..
Yang Hasya posing tu..
Kolam air panas..
Dia suka kat sini..
Tapi bila matahari dah naik..
Aku suh dia keluar dulu..





Lepas-lepas tu dia mmg layan kolam budak-budak je..

Yang Kalep pulak..
Kejap hilang.. kejap hilang...
Stress tau...

Sebelah kolam budak2 ni..
Kolam yang macam laut tu..
Kalep suka laa mandi kat sini..

Tapi tiba2 ada cam ala-ala tiger show pulak..
2 perempuan..
Berdiri atas pentas sebelah DJ..
Pakai bikini..
Terkinja2...

Omai.. omai...

Bongokkan... ini Taman Tema Air Keluarga..
Sebelum Kalep tegang..
Terus aku bawa dia pergi main kat dry park..


Yang ni pun ada gak hilang sekali..
Papa dia ke lain..
Abang ke lain..
Aku pi beli air..
Tengok2 dia dah takde dalam kolam  budak..
Nasib cepat je jumpa..

Ini ler satu yang buatkan aku tak nak kembali lagi ke sini..
Kolamnya jauh-jauh..
Lepas tu disengkang dengan pokok-pokok laa..
Zoo la..
Jalan la...
Susah nak pantau anak-anak..

Senang Gold Coast Morib..
Wpun kecik..
Ko duduk satu spot..
Boleh nampak semua anak-anak..



Takpe.. janji orang dah pergi Lost World..
Anak-anak aku pun sudah :)
.
.
.

No comments: