Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, November 30, 2009

Sesuatu Telah Berlaku...

Adoyai... patut laa pening cam nak pecah kepala..

Akibatnya.. terpaksa 1/2 day hari ini sbb tak bawak spare..

Berlengas siotttttt !!!

Wpun umah aku takde laa jauh mana sangat ngn PID ni..
Tapi pasal kepala aku pening..
Layan tido jelah kat umah..
Maybe pasal marah-marahkan sangat anak mlm tadi..
Kan dah dapat balasan dari tuhan..

Fikir-fikir balik...
Budak tu baru 3 tahun 2 bulan..
Apa sangat laa yang dia tau..

Aku citer kat Inche Izman tadi..
Apa aku wat kat Khaleef..
Dia pun kata "Kesian anak papa.."

Padahal kalau dia ada.. tentu dia pun kasi tambah sama..

Takpe.. nanti balik keje aku belikan dia Smarties 2 kotak..
Aku tau... Khaleef tu nak mainan Ben 10..
Tapi wat sementara waktu kena stop beli mainan..
Smpi aku ada mood nak beli semula..
.
.
.

Kepala Yang Sakit...

Bukan migrainne.. tapi pening kepala...
Berserta mual dan loya..
Jgn teka aku peknen..
Sebab jawapannya TIDAK PREGNANT !!!

Aku pening bila ada student adik-beradik..
Yang cam dog & cat..
Bila time kelas komputer pun sempat nak bergaduh...
Kalau anak aku.. mmg aku dah hantuk kepala depa..
Biar jadi sama pening dengan aku..

Nak asingkan kelas..
Sian lak mak dia kena ulang anta 2 kali..
Bagi duk jauh-jauh pun sempat nak bergaduh..

Eeeeee bencinya bila ada student camni..
Membuatkan penyakit FOBIA SELASA aku muncul balik..
.
.
.

Dinner Malam Tadi...

Sekeping roti pita wholemeal diameter 5 inci
Sebatang hotdog
Scramble chicken
Bell pepper
Mushroom pasta sauce
1 piece low fat cheese

Ni Khaleef punya..
Ayam + Sos Pasta + Cheese

Budak ni malam tadi kena marah agak teruk..
Wpun tak kena pukul..
Tapi menangis lama jugak akibat kena bebel..

Mana aku tak marah..
Apa je aku suruh buat..
Sumer dia buat dengan KAKI..

Mula-mula aku wat dek je ngn dia..
Dia cakap pun wat tak dengar je..
Sampai dia pegang mulut aku..
"MULUT.. CAKAP LAAA DENGAN KALEP"

Lepas dia dah menangis.. aku pun bukak khutbah ler..
Siap tunjuk parang belah durian..
Ugut nak potong kaki dia kalau dok sepak sana sini lagi..

Sampai tido pun menangis..
Dok kata..
"JANJI.. KALEP TAK BUAT LAGI KAKI"

Pagi ni Alhamdulillah ler.. ada ler perubahan sket..
Aku suh anta botol susu ke dapur.. dia guna tangan..
Kalau tak.. dia tendang botol tu smpi ke singki..
.
.
.

Sunday, November 29, 2009

Pagi Hari Raya....

Dapat tepek satu gambar je..
Kabel camera tak tau pi mana..
Ada banyak gak ler gambar kami satu family..
Tapi tak sedondon pun..
Sumer pakai baju recycle..

Budak Ahmad ni pagi2 raya dah wat aku hangin..
Nak kejut bangun tido susah..
Nak suh mandi susah..
Suh pakai diapers susah..
Suh pakai baju susah..
Nak bagi makan ubat susah..

Yang senang.. bagi cubit je..
Dah melalak.. baru senang sumer keje..
.
.
.

Memang PENING !!!!!


Ikut sangat kehendak anak sorang..
Ini ler kesudahannya..

Sesekali kena mengemas..
Sakit kepala wooo !!!
Dengan habuk + resdung + bersin + batuk + migrainne
Konpem demam lepas berkemas..


Ni baru kat umah Kota Malim..
Belum masuk kat umah aki kat Kg Lambak...
Ngn umah nenek kat Kg Gumut..




Hari tu ada Cina perabot mai anta barang..
Terkejut dia tgk mainan Khaleef penuh satu bilik..
(boleh nmpk sbb bilik tu pakai sliding door)
Dia igtkan anak aku ada 3-4 orang..

Rupanya ada Khaleef sorang je..
Dia tanya aku... "MAU BUKA MUZIUM KA?"

Betul jugak..
Adakah aku nak buka toy museum ngn menan2 murahan ni?

Oleh itu.. SILA LER BERHENTI SEBELUM PARAH Pn Zel oiiiii !!!!

.
.
.

Amukan NUFFNANG !!!

Pagi ni non-stop hokay ads..

Dari aku bangun kul 6.45 pagi tadi..
Smpi la ni kul.. la ni tak tau ler kul bape dah..

SUMER BLOG ADA IKLAN

Blog4FT, SK II, Mr Potato, NewMoon, NZ Natural

I LIKE..

So, apa lagi.. cepat-cepat ler sumer ye..
Klik ler mana-mana patut..

Sapa-sapa yang dah klik i punya..
Saya sudah balas mengunakan 1 laptop + 1 PC..
2 ip sekali jalan hokay...

Bukan apa.. sejak khamis lepas akak cuti klik klik..
So hari ni sessi membalas berganda ler..

TQVM
.
.
.

Aku sudah TIDAK SUCI !!!!

Peristiwa malang ni berlaku kat Mambang..

Ops.. bukan Inche Izman tau..
Dia tak tahu-menahu pun peristiwa ni...

Lepas dia abih rehat dalam kul 2.30 pm..
Aku pun senduk nasi...
Buh lauk kembung goreng kunyit, sambal sardin, kacang buncis..

"Meh kalep makan.."

Ada laa dia makan dalam 4 suap..

Tiba-tiba setan gondol menyerang !!!!

Aku dah suap segala baki nasi dalam pinggan tu..
Ke dalam mulut aku sndr...

Huhuhuhu... pastu menyesal..
Pastu terus tido siang smpi kul 5.00 ptg..

Gambar takde sbb tak teringat lansung..
Sangat nikmat makan ikan kembung dengan sardin..

Oleh itu, puan organizer telah dipotong 1% markah..
Para judges tersembunyi.. sila ambil perhatian !!!

Betapa nyer laaaa...
Aku sudah berjaya menepis nasi bila makan kenduri..
Tiba2 tewas di tangan sardin dalam tin rege rm2.70
.
.
.

Friday, November 27, 2009

Jangan TAK PERCAYA !!!!!

Banyak tul dugaan hari raya ni tau..
Awal pagi dah pergi beraya..
Nasib takde nasi..
Tapi aku makan lemang seketul..

Pastu balik umah PIL..
Biras aku tengah masak NASI HAYAM...
Rasa cam nak kantoi dah tgh hari tu..

Pastu kul 1.00 tgh, MIL aku ajak p kenduri pulak..
Mula-mula tak nak pergi..
Akhirnya aku pergi jugak..

Cam biasa ambik nasi sbg hiasan..
Kari daging, sambal ikan bilis petai, gulai rebung,
Masak lemak putih umbut, pecal, ikan masin, sup tulang,
Banyak giler lauk sey..

Oleh itu aku tak pandang nasi..
Concerntrate makan lauk yg sedap nyum nyum..

Ptg pulak.. jumpa balik nasi ayam..
Huhuhuu.. dah hampir sesangat tau..
Tapi wat2 tak nmpk je dan ratah 3 ketul ayam goreng..
Lagi ratah rendang ayam..
Pastu makan pulut durian sket..

So, ZEL adalah berjaya !!!!!

SAPA YANG GAGAL...
SILA MASUKKAN GAMBAR DAN PENGAKUAN ANDA HOKAY..
.
.

Thursday, November 26, 2009

Giler Punya Bosan...

Hari ni cuti..
Kengkonon nak berheaven laaa kat umah..
Tgk You're Beautiful..
Ambik feel malam ni last episode..

Tiba-tiba pukul 12.30 tgh.. letrik takde..
Igtkan sekejap je..
Rupanya lama giler..

Call 15454... TNB kata ada problem kat pencawang fasa 2..
Maknanya fasa 1 dan area kedai sumer ada letrik..

Bila takde letrik.. baring atas sofa hadap pintu depan..
Baru perasan.. menghijaunya bukit depan umah aku ni..

Budak ni lagi sakan punyer boring..
Main tu tak kena.. main ni tak kena..
Tido siang kejap je sebab kepanasan..

Dah petang sket.. aku bawa dia kuar jalan-jalan...
Balik dalam kul 8.00 mlm.. tgk umah dah cerah

Alhamdulillah...


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
.
.

Wednesday, November 25, 2009

Nasib tak putus..

Ni masa mula-mula kena..
Tak banyak darah lagi..
Makin lama makin membuak-buak pulak darah..

Boleh tahan dalam.. sebab aku tgh potong carrot..
Tau jelah camne kuat tekan pisau..
Dah ler pakai pisau potong daging..
Tiba2 carrot tu cam slip... terus tinggal jari manis aku je..

Montel giler kan jari jemari aku..
Kalau wat goreng pisang..
Ni yang rege 50 sen seketul..


Nak wat sup ni ler..
Sup ayam & sayur..
Mula-mula tu rasa cam nak titiskan je darah dalam ni..
Feeling "Raja Bersiong" lak..

Tp terfikir lak..
Wat nyer sup darah tu sedap tahap heaven..
Tak ke mampus hari-hari kena titik darah sndr dlm makanan..

EH, ADA BERITA SUKE TAU !!!!

Pagi ni berat saya ialah 118.8kg..
Menurun nampaknya setelah beberapa hari makan sup sayur..
Tapi ada tambahan ayam goreng + karipap + kopok lekor...
.
.
.
.

Tuesday, November 24, 2009

Jangan Kata AKU BENGANG TAK BERSEBAB


Aku sangat meluat..
Bila layan orang BENGONG TANPA SEBAB..

Pagi tadi dah ler aku kaki sakit..
Lagi kelas penuh 8 orang..

Tiba-tiba ada satu makcik ni datang..

M - makcik
Z - zel (aku)

M- saya nak masukkan anak saya kelas komputer
Z- dah tak boleh masuk sebab dah penuh
M- saya dah datang tanya dulu dari bulan 8.. kenapa takde tempat pulak untuk anak saya
Z- kalau makcik datang bulan 8, mesti saya ada pesan isi borang bulan 10
M- saya datang sini hari-hari tak pernah nampak apa notis pun
Z- ADA... lepas raya hari tu dah tampal.. lagi kat dalam paper ada leaflet
M- abih tu macamana anak saya ni?
Z- camni laa, ada 3 orang lagi yg belum muncul sahkan kelas, tapi depa dah bayar deposit. Kalau depa tak jadi, saya kasi kat anak makcik.
M- ok
Z- camtu tinggal no. phone, nanti saya call bila ada kosong
M- anak makcik ni tahun depan tingkatan 5. Hari biasa kalau pagi dia ada kelas tambahan. Petang pulak kena jaga kedai. Kalau masukkan dia kelas SABTU & AHAD bolehkan?

Kalau kepala aku boleh kuar asap..
MESTI DIA BOLEH NAMPAK BARA SEKALI..

Abih tu.. kalau anak ko takleh datang weekdays..

MOTIP KO BERTEKAK NGN AKU TADI APA KES ?

Dah nak masuk tahun ke 7 PID beroperasi..

TIDAK PERNAH BUKAK SABTU DAN AHAD..

Lagi kat luar ada tulis notis sabtu ahad tutup..

Ada sambungan lagi taw...

Z- Sabtu Ahad kami tutup makcik
M- Ala.. anak makcik sorang je takkan tak boleh?

Haruskah aku nyalakan api atas kepala aku ?
.
.
.

Hukum Komoditi Murabahah Antara Bank Islam dan Konvesional...

Tengok tajuk je dah tau benda boring...
Tapi... aku kena taip jugak..
Total dalam 15 mukasurat siap dgn ayat2 quran lagi..
Nak kena scan pulak :((

Huhuhuhu.. malas gila nak buat..
Tapi sebab orang dah upah.. terpaksa laa buat..
Nanti customer kata apa pulak..

Oooo.. kalau time sesak takde duit..
Laju terima job..
Bila dah gaji.. Takmo buat pulak..

TAPI PERCAYA LAAAAAAA...

Aku mmg TAKMO BUAT..

Dah ler nak kena siap hari ni jugak..
Sebab esok aku cuti..

CUTI LAGI ?!!!

Rasa cam sejak dua tiga menjak ni..
Tiap2 mgu mesti ada cuti sehari..
Cam keje 4 hari semgu pulak :))

Besa laaa.. keje kontrak cam aku ni..
Belen cuti bukan boleh carry forward..
Nak kena abihkan jugak dalam tahun yg sama..
Cuti dah laa banyak smpi 30 hari setahun..

Tahun depan...
Kalau ganjaran 2008 tak masuk jugak..
Aku akan tambah cuti peribadi lagi sebanyak 20 hari..
So total cuti tahun depan = 50 hari..
Voleh gitu ?!!!!
.
.
.

Sudah OK sket...

Terpaksa gak akhirnya bawak dia g ambik gas..
Ikutkan tak berapa gemor..
Sebab kata org.. lagi kerap ambik gas tu..
Lagi susah asthma dia nak baik...

Seblm Khaleef ada baby wat immunisation..
Konpem laa baby tu melalak kaw-kaw punyer..
Bila nurse panggil MUHAMMAD KHALEEF....
Eh, dia lak lebih-lebih melalak takmo masuk..
Siap aku kena seret lagi bawak masuk bilik doktor..

Lepas dah cek gitu gini apa bagai..
Dr Shafi'e kata.. "BILIK 3"
Khaleef dah tau sangat ler bilik 3 tu apa..
Bilik ambik gas..

Keluar je bilik Doktor.. terus dia cabut lari..
Menjerit-jerit dari jauh ajak mami ngn papa balik


Nasib baik papa ada utk tangkap dia dan bawak masuk bilik 3..
Tu meraung mula-mula..
Dah lama sket baru ok..

Mengadakan budak ni..
Papa kena pegang & peluk dia smbl pegang benda tu..
Mami lak kena pegang tangan dia sampai sudah..

Camne ler nak dpt adik ni?
.
.
.

Monday, November 23, 2009

99 HTN update...


I DON'T WANT TO DIE
I HATE MYSELF AND I WANT TO SLEEP


10 reasons why i hate myself

1- Sudah 24 hari.. hari tu turun 1kg sekejap.. pastu back to normal 120.3kg

2- Adakah aku terkena sumpahan nasi? Nasi marah kat aku sebab anjurkan 99HTN.. So, balasannya.. berat takmo turun.

3- Masih belum boleh tinggalkan minuman berais.. Tapi berjaya tinggalkan carbonate drink..

4- Masih curi-curi makan nugget, ayam goreng hakmilik Khaleef bila dia tak abih makan..

5- Masih suka roti putih berbanding roti gandum

6- Masih suka pasta

7- Masih takmo exercise dengan 1001 alasan

8- Kadang-kadang saja-saja makan ice-cream & chocolate

9- Suka membiarkan diri tak cukup tido dan tido siang macam malam

10- Ni RAHSIA tau... aku ngn peserta no.39 akan naik airasia mgu depan p KT.. Kitaorang tempah tiket flight sekali ngn meal = NASI LEMAK AIR ASIA... rahsia taw....
.
.
.

Malam tadi TAK TIDO

Bukan pasal Khaleef tgk kartun..
Tapi budak noing noing noing tu..
Demam + Asthma...

Awal-awal nak tido tu dalam kul 1.00 pagi..
Nmpk cam ok je..
Dia dok main torchlight dlm gelap tu..

Aku laa lelap dulu cam biasa..
Aku dengar gak dia batuk tak benti-benti..

Pastu selang 5 minit dia kejut..
Cakap dia nak tido..
Aku cakap tido jelah..

Pastu merengek laa.. ngantuk tp tak leh tido sbb batuk..
Dalam kul 3.00 pagi makin teruk laa pulak..
Bunyi cam nafas keruh dah..
Bagi ubat lelah.. tapi tak jalan..
Maybe sebab dia ada demam sama..

Bawak dia g bilik air.. suh dia muntah..
Menangis kuat laa pulak..
Dia nak muntah atas katil..
Nak tak nak bagi jelah muntah atas katil..

Pastu tido laa dalam 15 minit..
Then, kejut aku balik.. dia nafas keruh balik..
Adoyai.. cek suhu dah 39 camtu..
Pi basuh kepala kat bilik air kasi sejuk..

Kul 6.15 tiba2 dia menangis cakap nak turun..
Aku tanya nak turun ke mana..
Aku turunkan.. laju p depan TV..

Aku ukur suhu.. dah 40 celcius..
Terpaksa ler masukkan ubat bontot..
Selalu buat berdua ngn papa dia @ suh nurse masukkan..

Buat sorang2.. menggigil siot..
Dah masuk tu kena tahan ngn tangan.. takut kuar balik..
Masa ni Khaleef menjerit tak hengat..

"SAKIT !!! APA AWAK BUAT BONTOT KALEP NI"

Aku dah seriau igt salah cucuk..
Terus call Papa dia kat Mambang suh balik cepat..

Nasib cepat je papa sampai..
Aku lak tak leh cuti hari ni..
Ada hal penting kat PID..

Kesimpulannya..
Abih 1 cadar + 2 selimut + 1 toto kena muntah..

HUWAAAA !!!
Meraung lebih sket sebab skang musim mendung & hujan
.
.
.

Berry & Lemon - STICKY



Menurut Khaleef bukan sbb mami mok mok

BECOS... mami noing noing noing !!!

Hehehe.. kira cover kenyataan laa tu kan ;)
.
.
.

Sunday, November 22, 2009

Perumpamaan Khaleef.....

Anak aku nikan hantu TV no.1..

Tiap kali kuar iklan Ribena Berry & Lemon..
Dia akan tunjuk kat TV
Ni mami (berry purple)
Ni papa (lemon)

Pastu petang dia akan tgk TV9..
Pastu masa kartun Kappa Mikey..
Akan ada azan Asar..
Nnt last azan tu ada tunjuk kubah masjid..
Mula-mula kubah besar bulat - NI MAMI
Pastu last-last ada kubah besar dengan kubah kurus tinggi..
NI MAMI.. NI PAPA


Ni pulak Dibo the Gift Dragon..
Yg ni takde pasangannya..
Bila-bila masa pun..

INI MAMI KALEP !!!!

Papa dia lak.. tukang gelak...

Huwaaaaa.... meraung sambil makan biskut fibremeal :((
.
.
.

Sesudah 47 hari... nasib tak 49 hari...

Kalau pekerja gomen.. depa paham ler maksud tu..

Giler tak giler nya menunggu gaji !!!

Akhirnya hari ni.. dah boleh senyum senget..
Senget sebab...

Rupa-rupanya... AKU TAK PINJAM DUIT HAJAH NORLIA..

Kalau sebelum-sebelum ni... klu bulan ni gaji 22hb..
Bulan depan gaji 25hb..
Confirm paling-paling dah advanced RM100 kat mak aku..

Pastu penggunaan credit card tak lebih RM100.00
Bangga siotttt...
Selalu aku leh selamber badak sumbu..
Tenyeh card sampai 200 - 300 sekali tenyeh...

Bulan ni sangat bertahan hokay..
Dengan broochbizz tak jalan..
Yelah sapa nak beli time-time takde duitkan..

Cumanya aku bernasib baik sebab ada laki..
Wpun gaji laki tu takde besar mana..
Tapi dia tak berkira dengan bini dia gaji besar tak tau berjimat ni..

Tiap2 minggu lepas aku nazak takde duit..
Mesti dia bagi RM50.. RM30.. Rm70..
Hulur takat lepas duit minyak..
Makan takpe..
Sbb dia tau aku klu lapar byk tempat leh makan free..

Hari ni dah masuk gaji..
Tapi belum kira lagi bersih tinggal berapa..
Sebab perbelanjaan wajib aku je..
Sebulan dalam 1.5K...

Harap-harap broochbizz kembali bernafas..
Takkan korang-korang tak boring tgk brooch yang sama..
Raya Haji ni tak nak pakai yang baru ke?
Sempat lagi ni kalau aku wat pos laju ;)


p/s : ptg sket kang aku hapdet apa jadi ngn 99HTN aku yg sungguh hamsap !!!!
.
.
.

You're Beautiful - DAH NAK ABIH....

Percayalah aku sangat minat drama Korea ni..
Citer ni belum tayang lagi kat Malaysia..
Tengah airing kat Korea Selatan sanun..
Hari Rabu ngn Khamis...

Dalam kul 2.00 - 3.00 pagi hari tayangan di Korea...
Citer ni akan di upload ke YOUTUBE
Tanpa english subtitle..

Aku akan tunggu dan terus tengok..
Berpandukan review dari sompi.com..
Berlagak ler paham citer ni...

Selalunya keesokkannya baru kuar yg ada sub..
Dan torrent file..
Subtitle lak akan kuar pada hari Jumaat

Minggu ni last episode 15 & 16...
Menyebabkan AKU TAKMO BALIK KAMPUNG !!!
Rela bertemankan cik abang ngn cik anak je raya haji ni..
Sebab kat sana takde internet..
Guna Celcom BB pun sangat hazaaaabbbbb...

Sinopsis..

Heroin ni terpaksa menyamar jadi lelaki..
Untuk ganti abang kembar dia join satu boyband ni.. ANjell..
Rahsia dia terbongkar jugak..
Pastu sumer member band tu sama-sama minat dia..
Kira cinta 4 segi ler nih..

Tapi heroin ni sebenarnya dah suka pada Hero 1
Penyanyi group ANjell ni..
Pastu ada laa konflik pasal family hero ngn heroin..
Org jahat dlm cite ni adalah mak pada hero..
Dia ada sejarah hitam ngn bapak heroin..

Kelebihan citer ni...
OST sangat best... leh dengar kat BLOG APIH
Hero nyanyi sndr soundtracknya..
.
.
.

Lagi Budak Demam...

Demam-demam pun.. masih nak PIS hokay !!!
Sabtu tu mula-mula cam dah kebah..
Lepas ikut aku ke sana sini.. ptg tu naik suhu semula..

Lepas bagi makan ubat... pengsan smpi pukul 7.00 mlm..
Bangun tido tu.. ala2 bangun tido pagi pulak..
Segar-bugar..

Kul 11 malam.. lepas snap picture ni...
Bagi makan ubat lagi..
Dengan harapan pengsan ler dengan jayanya..

Misi gagal nampaknya...
Kul 1.00 pagi dah tak larat nak tunggu..
Aku tido je dulu..
Pesan kat dia nak tido kang switch off TV..

Tiap kali aku jaga.. dia masih tgk TV..
Last aku jaga kul 5.30 pagi...
MASIH TENGOK TV LAGI !!!!

Rasa dahi.. seriyes punya panas...
Bagi ubat bontot pulak..
Baru dia tido...

Camne laa tenaga dia ni leh banyak cam biasa..
Wpun tgh demam..
.
.
.

Saturday, November 21, 2009

Khaleef Demam Panas....

Dah lama mamat ni tak demam betul-betul..
Rasanya sejak wabak H1N1 dtg mesia.. dia tak pernah demam..

Semalam time nenek nak balik..
Laju je dia ikut nak masuk kete..
Ujan lak time tu..

Malam tiba-tiba panas badan..

Wpun pada keadaan biasa Khaleef ni nakal sket..
Tapi.. bila dia sakit.. dia tak banyak buat perangai..

Susu minum cam biasa..
Masih lagi sibuk dengan mainan-mainan dia..
Takde memerap..
Bagi makan ubat senang..
Tampal cool patch pun dia tak cabut...
Tido nyenyak je sampai pagi..

Tapi leh tau ler yg dia tak sihat...
Mata berair je panas..
Dah minum air badak 3 botol pun tak kebah jugak..
Harap-harap esok baik ler..
Mak dia dah tak boleh ambik cuti...
Isnin program cuti sekolah dah mula..
.
.
.

Friday, November 20, 2009

Hari ni sibuk mak enon....

Tak dapat hapdet 3-4 kali sehari..
Sakan punyer busy body hari ni..
Minggu depan dah start Kelas Komputer Cuti Sekolah..
So, hari ni kena setting PC, sediakan nota,
Kemas-kemas PID, update jadual, cek akaun..

Tiba2 ptg sket mak aku call...
"Long mama dtg umah ko ni bawak laksam.."

Ooooo mak datang bawa rezeki..
Dlm hujan lebat tu balik umah pi makan..
Baru perut aku lega..
Dari pagi tak makan.. sbb tak sempat..

Siap ada coklat cake..
Rupanya SK Lembah Beringin sekali lagi dpt 100% UPSR..
So, banyak ler ibu bapa masak macam sempena hari terakhir sekolah..
.
.
.

Thursday, November 19, 2009

Malam tadi...

Dapat pengsankan budak ni awal sket dari biasa...
Kul 9.00 mlm gitu dia dah cakap ngantuk..
Siang tu aku mmg sengaja tak tdokan dia...

Tau dak.. bantal "buak" yg dia peluk tu sbnrnya basah...
Bantal busuk dia tu... kdg2 terlampau busuk..
Aku masukkan je dalam mesin basuh..

Elok mesin basuh siap je...
Konpem dia terus ambik bantal tu dan pakai..
Tak aci dah nak sidai-sidai kasi kering..
Nasib baik bukan bantal kekabu..

Lepas tu torchlight dia abih bateri..
Aku wat tak reti je tak masukkan bateri lain..
So, tak dapat ler dia main lampu..


Cepat-cepat pun.. kul 1.00 pagi ler jugak dia tido..
Tp kul 1.00 pagi tu rasa cam boleh terima akal lagi..
Gambar terakhir sblm tido..
Malam ni nak gambar dengan pedang pulak..

Nyamannya.. dapat tido cepat !!!
.
.
.

Wednesday, November 18, 2009

Pizza Roti Pita

Bahan-bahan

Roti pita sekeping
Sikit cendawan butang
Sikit lada benggala
Sikit sos preggo cendawan
Sekeping cheese low fat

Sapu sos preggo..
Tabur yang lain-lain tu
Masuk microwave.. bakar dalam 10 minit

TARAAAAAAA !!!!!

Cam rasa pizza betul tau..
Kalau leh buh extra cheese...
Lagi hot dog.. ayam...
Lagi best ler agaknya..
.
.
.

Roti Pita..

Sapa pernah makan roti pita ni..
kalau tgk ingredients.. pakai tepung gandum..
Adakah rasanya cam roti gandum yg tak sedap tu?
Kalau tgk rupa.. cam sedap je cicah kari..

Karbohidrat rendah tapi protien tinggi..
Nampak cam bagus untuk org2 yg diet nasi ni..

Sapa-sapa pernah makan..
Meh laa kongsi resepi..
Apa jenis masakan korang buat..

Aku beli ni semlm.. dan tkde idea lagi nak makan ngn apa..
Dah keluar dari peti ais..
Rasa cam nak sapu kuah spaghetti sket..
Letak sayur2 & bakar dalam microwave..
Jadi konon-konon pizza..

Cadang nyer laaaa....
.
.
.

Hari ni terpaksa EL





Makin menjadi-jadi pulak perangai takmo tido malam Khaleef ni..
Malam tadi, mami dia awal-awal dah lelap..
Tapi lelap depan TV ler...

Dalam kul 2.50 pagi camtu dia kejutkan aku..
Tanya "PON AWAK MANE?" (pon = handphone)
Aku tanya nak watpe?
"KALEP NAK PIS" (pis = peace = tangkap gambar)
Dia nak tangkap gambar senapang dia..
Aku pun tolong ler snap..

Lepas tu aku terus tarik dia masuk bilik suh tido..
Dah dia main torchlight lak dalam bilik..
Suluh sana sini..
Mula-mula tu aku marah ler jugak..
Pastu dengar dia menangis dalam gelap tu.. kesian pulak..

Aku pun lantakkan dia..
Kul 4.50 pagi dia kejutkan lagi..
Cakap gelap... rupanya bateri lampu tu dah abih..
AKu suh tido dia cakap nak kuar tgk kartun..

Lama-lama aku cakap..
"PERGI LAAA... KAT LUAR TU ADA HANTU DURIAN NAK MAKAN KALEP"
(hantu durian = hantu filem Geng Upin Ipin)
Terus dia ambik bantal tido...

Aku tak suka sangat nak takut-takutkan dia ngn hantu..
Sebab akan membuatkan dia lemah semangat..
Tapi kadang2 tak boleh nak sabar..

Pagi ni.. kul 8.50 pagi aku kejutkan dia pasal aku nak p keje..
Meraung takmo bangun sebab mengantuk..
Badan pun cam dedar-dedar dah nak demam..
Akhir kata.. aku laa terpaksa cuti tiba-tiba..
Dah ler cuti tinggal 3 hari ni..
Skang dah tinggal 2 hari..

Anak oh anak...
.
.
.