Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, November 17, 2009

Hari ni 1/2 day..

Bukan sebab sakit demam ke hape..

TAPI

Mengantuk giler !!!!

Hehehe boleh terima ke alasan gitu..
Kat PID boleh ye..
Pi je bgtau kat Post Master..

Giler punya tak cukup tido 2-3 hari ni..
Malam tadi pun.. kul 1.00 pg gak ler baru Khaleef tido..
Malam sebelum tu kul 3.00 pg..

Tapi dah smpi umah tak mengantuk pulak..
Cuma ada rasa pening-pening..
Kang lepas Asar ler cuba-cuba tido..

Ada orang tanya..
PULUT TU BUKAN NASI KE?

Setahu aku bukan ler..
Pulut is pulut ler.. rupa je macam nasi..
Kalau nak ikut iras..
LAKSA tu lagi mirip kepada nasi..
Sebab diperbuat dari beras jugak..

Tak kisah ler tu..
Janji bukan nasi putih, nasi goreng, nasi ayam etc
Aku pun dah buntu ni nak makan apa..

Tadi beli ikan Talapia Merah..
Konon-konon nak bakar ler petang ni..
Tgk ler apa jadi nanti..
.
.
.

14 comments:

maira said...

huhu... juga kebuntuan nak makan apa... hari tu nampak pulut... terpikir jugak... pulut tu pulutla kan... bukannya nasik... lepas nie, x der keraguan untuk bedal sipulut kui kui kui

miszrLina said...

pulut = pulut

laksa = beras

so ok la kan...

klu nasi dagang? kategori nasi ke dagang? hehe
ke bunyik nasi tu xleh...

Beattey said...

jadi talapia merah bakar la Zel...

Mutiara_Lezz said...

jangan la marah Zel...tanye jer...huhhuuu.kita pun tengah ngikuti cara2 diet mana2 yg patut ni...tu yg bertanya tu...sorry yer kalau terasa....

yana said...

kak.. nasi impit tu cam ner plak yer.... tak bleh jugak ker....

eynda said...

Talapia bakar?? Yummyyyy....

gebu's fairy tales said...

LAAAAAAAAAAA ye ke kak zel???
saya sanggup tahan tekak nak mkn wajik semata2 takut pulut tu nasik..wqaaa kempunan I

I want to lose weight said...

NASI IMPIT...

Ni cam dah buta-buta laa mmg cam nasi sbb beras tu yg direbus..

mm sedapnya nasi impit kuah kacang letak kuah lontong

I want to lose weight said...

Ohhh MUTIARA..

Ko jgn ler terasa pulak..
Akak Zel ko ni mmg kadang2 tulis cam kasar je..

Tapi ketahui laa akak ni super sensitive taw..

Suara lembut ala2 budak 20 tahun tu..

NASI DAGANG ?

Ni bukan beras biasa campur beras pulut ke?

Kalau leh nak asing2kan BERAS NGN PULUT.. boleh ler makan :))

noradzlina.kamdani said...

ikut kome le..
bg kite pulut is beras pulut..so beras is nasi w/pun pulut ble msk jd lemang, pulut kunyit, pulut panggang, pulut cawan dll..ianye ttp sedara beras...

Dilily said...

OOooohhh pulut adalah bukan nasik..... maka makan pulut panggang adalah okey.... macamane pulak ngan shushi...bukankah nasiknyer berupa pulut...confius2X... sila beri keterangan yang jelas...

I want to lose weight said...

Ooo.. banyak gak persoalan ni..

Bantai ler.. janji bukan makan nasi.

Akak makan pulut hari tu.. sbb tu pulut niat utk anak sedara yg tak cukup bulan tu..

Tak manis lak kalau tak makan..

tHrEE oF us said...

bule ehh kak?

yahhooooo!!! buleh makan pulut kuning kt kg kang...

mama3A's said...

huhu... hari tu ada jamuan makan kat opis. ada pulut kuning.. punyala menahan tak makan sampai termimpi2 malam hari.. tapi kalau ikutkan pulut tu namanya beras pulut.. jadi mcm takut gak nak mkn.

mmg zel ckp tu ada betul gak.. laksa dr beras.. even tosai pun dari beras gak.. actually kita nya guideline pasal nasi nie tk berapa jelas.. so, mgkin pihak pengajur leh la buat guideline jelas skrg.. hehe... nk confirmkan tul2 apa yang boleh apa yg tak boleh. hehe