Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, November 10, 2009

Adakah ?

Semalam petang lepas balik keje..
Terus ke Ipoh..
Nak lawat sepupu sakit kat Hosp. Bainun..

Sampai kat Temoh, terus korner masuk simpang ke Mambang..
Mau bagi KEJUTAN pada Inche Izman..

Hehehehe.. mmg ler dia sgt terkejut, tapi muka gembira..

Aku pn terus minta kunci umah..
Nak tido sekejap sblm teruskan perjalanan ke Ipoh..

Aku nampak ini atas rak sebelah TV..
Gambar dalam frame..

Tapi..
Kenapa gambar lama?
Kenapa tak letak gambar baru?

Ini ler gambarnya..
Tak salah aku ni tahun 2003..
Amboi.. SELIM RIVER nyer Cik Zel masa ni..

Tapi kenapa gambar lama..
Tapi kenapa kalau aku dtg selalu tkde pun..

Tapi last time aku dtg, ada laa nmpk frame ni bawah TV..
Cam disorok !!!

Aku tak tanya laki aku apsal..
Aku teka2 sndr je...

Mula-mula aku teka yg negatif dulu..
Mungkin sbb laki aku segan nak letak gambor skang..
Nnt kawan2 dia tgk dan gelakkan..

TAPI.. laki aku mana ada kawan kecuali posmen 2 org kat bawah..
Itu pun dah kenal sangat comolot lagi ngn aku :)

Pastu aku teka.. gambar ni dia suka kot..
Kenapa suka? Sebab time ni bini dia cumel gitu..
Bukan cam skang ala2 badak air...

Huhuhu.. patut laa dia asyik tanya..
"Ayang nak tak Jus Mate 5 tu.. abg kasi ler duit"

Mesti dia terpengaruh dgn promosi kat paper..
Yang dari 100kg jd 49kg tu...

Sian nyer laki aku...

Sedih sambil makan roti canai sardin !!!!
.
.
.






10 comments:

gebu's fairy tales said...

selimmmmm gilerrr...brp berat akak masa ni??

adikmanje@ellyazarmilia said...

ZEL...andaian anda mungkin kedua2nya tepat...atau mungkin kedua2 pun salah....tapi pada firasat haku la kan...yang kedua adalah paling hampir...semua lelaki yang bernama suami ni..lebih suka bentuk asal wife derang sebelum menjadi wife/ibu..hhehehe...

NaNa YuSoF said...

kak Zel...kak Zel...
errmm.... kte kena think positif tau...
saya rasa kn... dia nk akak tgok gmbr tu... sbg pdorong dan smangat supaya akak boleh kurus mcm dulu.. btol x? supaya akak lebih bsemangat dan berazam utk jd kurus.. saya xrasa husband akak malu nk tnjuk gmbr skrg.. dia bg smgt kt akak tu...
jgn sdih2 ye...hehehe..

nazliahnazeer said...

hahahah funny la akak zel sbb tu suke bace ur blog. nak gelak kuat2 tadi tp nanti bos lari2 plak kuar dr bilik dia tgk ape hal. :D

slim ah akk time tu. chaiyok2!! amik gmbr tu sbagai pndorong dan pnguat smangat! yeah! insyaAllah akk msti boleh.

I want to lose weight said...

Cam nak tanya je.. tapi takut dia kecik hati.. terus simpan gambor tu bawah almari..

time tu berat dalam 80kg

noradzlina.kamdani said...

zel...
jgn putus asa...
kite rasa hubby u mmg nk bg semangat, tp dia xtau nk express.

kite suke bc blog awak..
suke sgt2..
sentiasa suke..
sempoi gile..

adianiez AIDA said...

hi hi... think positive da le zel. yg penting, dia sayang zel sepenuh jiwa raya.

Mey Mey said...

Meletup kak zel!!!
Hahaha..lebih skit berat sy skrg..
=D
Saya rasa dia xmau akk tgk sebab
nnti akak prsoalkn dia naper letak
gmbar masa slim...

dan sy rasa dia letak gambar akk mase
slim sebab xske klu org lain tgk
gambar akk skrg takut diorg mngutuk plaks..

Kite maner ske tgk org yg kite syg kene kutuk kan...nanti PANASSS!!

So dia amik best approach ler tu.
Go Inche Izman!!!

gerbera said...

Gelak aku baca.
Takpe Zel, buktikan kat husband ko tu yg bini dia berusaha keras utk back to square 1.
Kalo yg 109 boleh jadi 45kg
Takkan ko x boleh ye tak?
Yg penting jgn putus asa ok

Kaseh said...

keciknya ko dulu zel... harus pulun ni zel.. ko penah berbadn cun camtuh..pasti buleh lagi pasni.. chaiyokk