Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, November 22, 2009

Sesudah 47 hari... nasib tak 49 hari...

Kalau pekerja gomen.. depa paham ler maksud tu..

Giler tak giler nya menunggu gaji !!!

Akhirnya hari ni.. dah boleh senyum senget..
Senget sebab...

Rupa-rupanya... AKU TAK PINJAM DUIT HAJAH NORLIA..

Kalau sebelum-sebelum ni... klu bulan ni gaji 22hb..
Bulan depan gaji 25hb..
Confirm paling-paling dah advanced RM100 kat mak aku..

Pastu penggunaan credit card tak lebih RM100.00
Bangga siotttt...
Selalu aku leh selamber badak sumbu..
Tenyeh card sampai 200 - 300 sekali tenyeh...

Bulan ni sangat bertahan hokay..
Dengan broochbizz tak jalan..
Yelah sapa nak beli time-time takde duitkan..

Cumanya aku bernasib baik sebab ada laki..
Wpun gaji laki tu takde besar mana..
Tapi dia tak berkira dengan bini dia gaji besar tak tau berjimat ni..

Tiap2 minggu lepas aku nazak takde duit..
Mesti dia bagi RM50.. RM30.. Rm70..
Hulur takat lepas duit minyak..
Makan takpe..
Sbb dia tau aku klu lapar byk tempat leh makan free..

Hari ni dah masuk gaji..
Tapi belum kira lagi bersih tinggal berapa..
Sebab perbelanjaan wajib aku je..
Sebulan dalam 1.5K...

Harap-harap broochbizz kembali bernafas..
Takkan korang-korang tak boring tgk brooch yang sama..
Raya Haji ni tak nak pakai yang baru ke?
Sempat lagi ni kalau aku wat pos laju ;)


p/s : ptg sket kang aku hapdet apa jadi ngn 99HTN aku yg sungguh hamsap !!!!
.
.
.

2 comments:

Faizah_Haris said...

huwaaaaaaaaaaaaaa...... denn yg tak bergajiii lagikkk...adoiyaiiii......

noradzlina.kamdani said...

ha ah..kite pun semput gak..nasib td pagi ble cek dpt gak duit tunggakan BISP hmm senyum lebar gak..nk kene byr duit kutu, kete, astro, ahhhh mcm2 lagi le...klu xduit poning ade duit pun poning