Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, November 24, 2009

Sudah OK sket...

Terpaksa gak akhirnya bawak dia g ambik gas..
Ikutkan tak berapa gemor..
Sebab kata org.. lagi kerap ambik gas tu..
Lagi susah asthma dia nak baik...

Seblm Khaleef ada baby wat immunisation..
Konpem laa baby tu melalak kaw-kaw punyer..
Bila nurse panggil MUHAMMAD KHALEEF....
Eh, dia lak lebih-lebih melalak takmo masuk..
Siap aku kena seret lagi bawak masuk bilik doktor..

Lepas dah cek gitu gini apa bagai..
Dr Shafi'e kata.. "BILIK 3"
Khaleef dah tau sangat ler bilik 3 tu apa..
Bilik ambik gas..

Keluar je bilik Doktor.. terus dia cabut lari..
Menjerit-jerit dari jauh ajak mami ngn papa balik


Nasib baik papa ada utk tangkap dia dan bawak masuk bilik 3..
Tu meraung mula-mula..
Dah lama sket baru ok..

Mengadakan budak ni..
Papa kena pegang & peluk dia smbl pegang benda tu..
Mami lak kena pegang tangan dia sampai sudah..

Camne ler nak dpt adik ni?
.
.
.

5 comments:

noradzlina.kamdani said...

ciannye...

Mak Doyah said...

Cam anak aku dulu masa mula2 nak kena nebulise tu, melalak beria-ria, sampai kena balut tangan macam budak kecik berbedung tu dengan selimut, baru la dapat dia sedut gas tu, second time baru la ok, sekarang alhamdulillah dah ok asthma dia, masa tu baru nak start kena, aku bawak gi jumpa paed. Dia bagi ubat inhaler guna kat rumah, 2 bulan guna dah ok sampai sekarang tak perlu lagi nebulise, kalau tak dua minggu sekali mesti kena attack astma, ada la 2 3 kali pegi hospital pukul 1 pagi...

Cik Adek Manes said...

aloloh.. ! cian khaleef..

adianiez AIDA said...

sian. aida tau perasaan nyer...
anak2 pun masa kecik kerap amik gas kat spital pantai tu ha. especially nurin. sedih aida bila memeluk badan mereka yg keras kejang sewaktu sedut gas tu, sambil menangis. but doktor kata elok la dia menangis, dia akan bernafas dengan laju dan sedut terus.

mama_iris said...

ciannye hensem auntie nurul neh....huhuhu..tetibe....