Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, November 23, 2009

99 HTN update...


I DON'T WANT TO DIE
I HATE MYSELF AND I WANT TO SLEEP


10 reasons why i hate myself

1- Sudah 24 hari.. hari tu turun 1kg sekejap.. pastu back to normal 120.3kg

2- Adakah aku terkena sumpahan nasi? Nasi marah kat aku sebab anjurkan 99HTN.. So, balasannya.. berat takmo turun.

3- Masih belum boleh tinggalkan minuman berais.. Tapi berjaya tinggalkan carbonate drink..

4- Masih curi-curi makan nugget, ayam goreng hakmilik Khaleef bila dia tak abih makan..

5- Masih suka roti putih berbanding roti gandum

6- Masih suka pasta

7- Masih takmo exercise dengan 1001 alasan

8- Kadang-kadang saja-saja makan ice-cream & chocolate

9- Suka membiarkan diri tak cukup tido dan tido siang macam malam

10- Ni RAHSIA tau... aku ngn peserta no.39 akan naik airasia mgu depan p KT.. Kitaorang tempah tiket flight sekali ngn meal = NASI LEMAK AIR ASIA... rahsia taw....
.
.
.

16 comments:

adianiez AIDA said...

menakutkan bila tgk batch awal post ni. sabo le zel. baru beberapa hari. pasti turun berat tu. yakin.

misz Lina said...

yelah zel.... cam susah gak nak turun nih....







ape? sudah order meal NASI LEMAK? leh ke tukar menu tu? hehe

Ieda said...

setuju ar..ieda pun seksa nk turun berat ni

MAKCIK REHAN said...

PESERTA KE 39 TU PULAK, DAH KANTOI BERBAKUL-BAKUL NASIK DAH PONNN... BUKAN SEBAB NASIK LEMAK AIR ASIA TU BARU DIA NAK KANTOI PONNN... :))

Ms Pancake said...

jgn rasa terseksa ok.. teruskan usaha.. tasha pon susah nak turunkan berat nie.. tp kuatkan semangat.. nanti kita share story lagi eh.. :D

Azlina Ibu Alisha said...

kak zel,
berusaha lagi..tp kalo teringin nk mkn mende2 cam choclate tu makan jer tp in small quantity..sometimes ina pon terbabas gak mkn bende2 berlemak..tp record so far clear lagi..blom ade nasi msk dlm mulut ni..all d best

Carmelliny said...

kak,sabar lah kak..memang susah mau tahan dgn godaan makanan yg sedap2..saya pn begitu jg..chaiyo!

cik kema said...

kak..saya pon same..workout ari2..tpi jarum tu tang tu gak..apesal ek??nak giv up pon ade ni..tpi kene kuatkan ati gak!!

I want to lose weight said...

Tulah... rasa cam tak makan nasi.. lagi cam-cam benda makan..

Sebelum ni.. makan nasi.. so perut kenyang, takde laa mereka nak makan itu makan ini..

Skang ni tgk org makan megi kosong pun leh terliur..

Balik umah.. tak kira dah malam ke.. dah pagi ke.. dan-dan tu masak megi jugak.

Cik B said...

xpe2 jangan patah semangat. teruskan diet sis, insya Allah boleh turun tu.

Ms AiReEn MoHd said...

wakakka aku da tau ko order nasi lemak tu....wakaka jgn ko double order da la weh...

sabo...exercise tu mg jahanam pemalaeh giler nak buat..aku kini byk tgk blog org gemuk jd kuruss teruja weh..tak pasal aku bangkit pagi senam..ko jom la wehhh

Kaseh said...

byk la ko punya rahsia eh..wakakaka..sedap tu nasi lemak.. aduhai ko ni kans..

roslaini saad said...

gemok bukan bererti hidup kita gelap....why should hate ourself....be happi....

Diet yang baik kena juga exercise..kerana ni pengalaman akak diet satu ketika dulu...

p register kat mana-mana gyem...buat dalam sejam sehari..insyaallah...kalau berenti makan pun payah nak turunnya...percyalaa...

roslaini saad said...

gemok bukan bererti hidup kita gelap....why should hate ourself....be happi....

Diet yang baik kena juga exercise..kerana ni pengalaman akak diet satu ketika dulu...

p register kat mana-mana gyem...buat dalam sejam sehari..insyaallah...kalau berenti makan pun payah nak turunnya...percyalaa...

roslaini saad said...

gemok bukan bererti hidup kita gelap....why should hate ourself....be happi....

Diet yang baik kena juga exercise..kerana ni pengalaman akak diet satu ketika dulu...

p register kat mana-mana gyem...buat dalam sejam sehari..insyaallah...kalau berenti makan pun payah nak turunnya...percyalaa...

roslaini saad said...

gemok bukan bererti hidup kita gelap....why should hate ourself....be happi....

Diet yang baik kena juga exercise..kerana ni pengalaman akak diet satu ketika dulu...

p register kat mana-mana gyem...buat dalam sejam sehari..insyaallah...kalau berenti makan pun payah nak turunnya...percyalaa...