Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, March 6, 2013

Shaun-Ti H1P H0P ABS

Akhirnya... aku jumpa dah workout yang sesuai dengan aku..
The Biggest Loser series bosan..
Jillian Michael tak boleh nak buat..
Zumba terlalu laju untuk aku..
P90X pun tak boleh jugak..
Insanity.. jauh panggang..


Ni ler dia..
H1P H0P Abs..
2 hari aku mengkaji step-step dalam workout ni..
Kesimpulannya.. sangat sesuai untuk insan yang gedemps..

Stepnya mudah diikut dan jelas..
Kaki tidak menjadi tumpuan..
Maka, gerakkan kaki tidak rumit senang ikut..
Aku ni paling takut kaki..
Tersilap buat.. buruk padahnya.. nak2 lutut..

Fokus utama PERUT...
Tapi tak payah squad bebanyak..
Just cam menari hip hop tu..
Secara lansungnya memberi kesan kepada abdomen..

No crunch.. No sit up.. TQ


Yang bestnya..
Workout Shaun Ti ni ada buh timing sekali..
So, takde laa kita cam..
"BILA NAK HABIS NI?!!!"

Satu lagi yang best.. musicnya..
Nama pun hip hopkan..
Badan pun kena rimakan dengan lagu..
Baru feel...

Peringatan.. ada penggunaan dumb bell 1kg each..

DVD ni boleh dijadikan collection..
Rasa cam dah bosan dengan hard core workout..
Boleh tukar kepada yang lebih ringan :)


Ni jadual..
Macam Body Revolution gak..
Kena buat ikut jadual yang diberi..
Aku takde sertakan jadual ni..
So, kena ambik dari sini..

Namun.. walaupun ringan..
Ramai yang bagi testimoni..
Hip Hop Abs ni sangat berkesan..
Boleh hilang inches and lose weight jugak...

Lagi testimoni, boleh tengok video youtube di bawah...



“The Hip Hop Abs workout program is basically designed to target the abdomen and tone other areas of the body such as the arms, legs, thighs, and buttocks. There are no intense routines that users are required to follow, so if you’re expecting something like Insanity or P90X then you’ll be better off finding another program you can try. What you get is more like advanced aerobic classes and then some. The trainer, Shaun T, was in his own words overweight before he tried developing a program that can tone the abs without the crunches and sit ups.”
.
.
.

4 comments:

Azie said...

salam,

awak ada jual tak cd nih?

ASY 705 said...

salam kak zel,
kat mane ye nak dptkn dvd ni?

I want to lose weight said...

emel akak

zaliahezlin2106@gmail.com

marianafendy said...

zel...
Cam biasa ar.. Nak gak..