Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, October 22, 2014

Surplus Princess


Satu lagi drama di alam fantasi..
Drama ni pendek ala-ala Nail Shop Paris..
Tapi banding yg NSP..
Drama ni lebih realistik dan jalan cerita pun best..


Surplus Princess citer pasal ikan duyung...
Heroin adalah seorang seekor ikan duyung..
Yang aku geram.. Song Jae Rim... 2nd hero..

Heroin.. Princess Aileen adalah mermaid..
Wpun dia mermaid.. tp dia up to date dgn fashion... gadget..
Dia siap ada hp kalis air yg ada data internet :)


Dia minat seorang chef celebrity..
Iaitu 2nd hero..
Oleh sebab terlalu minat..
Dia bercita-cita untuk bertukar menjadi manusia..


Satu hari...
Jejaka kesayangan dia ni wat pergambaran program masakan tepi laut..
Ntah camne.. dia terjatuh dalam laut..
Masa tu heroin ada sekitar situ..
Dan dia selamatkan hero..
Dia juga ambik kesempatan kiss hero..

Oleh kerana terlalu sukakan hero..
Dia mengambil risiko minum air jampi..
Yang membolehkan dia mendapat kaki..
Tapi.. masa tu dia tak tau..
Yang jika dia tidak dapat cinta sejati dalam masa 100 hari..
Dia akan hilang dan mati menjadi buih..


Ntah camne.. tetiba dia ni jadi hero..
Huhuhu.. frust aku tau..
Dia ni cute... tapi tak cukup utk jadi hero..

Dia ni duduk sehostel dengan heroin..
Asalnya dia ada makwe.. tapi makwe dia minta clash..
Sebab dia pun minat pada 2nd hero..

Dia ni tak kerja.. wpun dah tamat belajar..
Pasalnya dia ambik major art..
Dan susah nak dapat kerja..

Dia dari awal dah suka heroin..
Wpun dia tau heroin suka sangat pada 2nd hero..


Tiap kali scene ada 2nd hero ni..
Akak cam teruja gila..
Umang-umang...
Dalam drama ni watak dia beza sket dengan watak2 dia sebelum ni..
Selalunya dia ni dapat watak serius je..
Tapi yang kali ni..
Dia dapat watak yang suka senyum..
Suka gelak..
Dan dia juga suka heroin...



Dah... dah..

JANGAN BUAT AKU NAIK GILA!!!

Huhuhuhuu.... senyum lagi.. SENYUM!!!!!!


Ni watak jahat..
Tapi takde laa jahat sangat..

Dia ni asalnya awek hero..
Tapi dia minta clash sbb dia rasa hero takde masa depan...
Maka dia tumpukan perhatian nak mengorat 2nd hero..
Ada laa 2-3 kali dia penaya heroin..


Aku suka drama ni..
Simple.. senang faham.. tak stress..

So, kalau mahu..

Sila la :)

.
.
.

5 comments:

wanna said...

kak zel, kalau nak layan song jea rim nie puas2, tengok we got married.. dia baru join.. boleh layan muka cute dia lama2..hahaha

I want to lose weight said...

Tengok dah..
Tapi dalam WGM dia kurang hensem... selekeh sangat :)

Tapi WGM ni buat akak senyum je :)

wanna said...

aah, dia mmg selekeh, tapi perangai ala2 play boy tue yg syok nak tgk tue..hahaha

sama lah, saya pon asyik senyum kambing layan dia dalam WGM..haha

Min Aina Ila Aina said...

Kalau mengandung dah terkenan dah akak ni. Hehe

Blogger said...

Bluehost is the best web-hosting provider with plans for all of your hosting requirments.