Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, October 6, 2014

Bayou Lagoon Theme Park

Pergi 3 hari...
So, mesti ada 3 part :)

Ada satu part lagi..
Tengok laa mood menulis camne nnt..
Nak citer ke tidak..


Pasalnya kamiorang dok Tahiti Villa..
Sampai-sampai tu mmg anak2 aku kurang teruja..
Sebab depa dok pusing kiri.. pusing belakang depan..
Tak nampak kolam..
Sebabnya.. theme park ni terletak kat Amari Villa..


Ada 4 park..
Tak dalam.. so lebih selamat untuk anak2..
Yang 1st park.. cam gambar kat atas..
Sesuai untuk baby-baby 3 tahun ke bawah...

Kat sini ada baldi besar tu..
Yang tunggu air penuh..
Pastu burrr!!!! tumpah!!!

Hasya cukup takut baldi ni..
Sebab nanti dia terperanjat sakan...



Ni sesuai untuk Khaleef..
Hari pertama dia dok naik longsor hat ni je..
Dalamnya lebih kurang 0.8 meter...
Tapi makin ke tepi..
Makin jangkat..

Hasya berani juga masuk sini kadang-kadang..
Tapi kejap-kejap je..
Nanti dia akan patah balik ke tempat yang jangkat tadi tu..
Risau gak.. pasalnya aku dok meeting..
Nenek yang tunggu lak dok baca novel..


Ada pistol air ni.. 3 je..
Pastu cendawan yang kepala kuning tu ada buai..
Yang merah tu takde apa-apa..
Just air keluar gitu je..


Yang ni naik dari kolam kedua..
Tapi bila turun longsor..
Masuk dalam kolam ketiga..

Kolam ketiga ni dalam sket..
Tapi Khaleef boleh jejak juga..


Ni kegemaran Khaleef...
Masuk hari kedua dengan ketiga...
Dia asyik kat sini je..


Tinggi tau longsor ni..
Aku agak.. kalau diukur bape kali dia naik tangga..
Agaknya sampai tinggi KLCC guna tangga..


Tempat aku meeting tu sebelah je dengan theme park ni..
Asal aku jengah je..
Dia mesti ada dekat longsor tinggi ni..


Ada gak kolam biasa cam hotel2 lain..
Yang belah satu lagi tu dalam..
Belah sini tu tak berapa dalam..

Yang ni tak masuk pun..
Aku lupa ada wujud kolam ni..
Padahal hari2 dok lalu sini..

Takpe lain kali pulak...



Tempat aku meeting.. bangunan yg ada langsir tu..
Tapi bukan bilik tu..
Bilik meeting aku depan sekali..
Sebelah kaunter tiket nak masuk theme park..

Akhir kata...
Berbaloi menginap kat Bayou Lagoon ni..
Bilik pun selesa..
Anak-anak pun happy...

Satu je kureng..
Makan tak sedap..


Ni rate rege kat Agoda..
Untuk cuti sekolah ni..
Untuk yg menginap..
Akan dapat 2 tiket theme park percuma..

Yang syoknya.. selagi tak check out..
Korang boleh kuar masuk theme park..
Dengan syarat.. jangan gunting gelang..

Berbaloikan.. sebab tak mahal sangat..
Kalau bukan cuti sekolah lagi murah..
Last time aku cek.. untuk bilik studio cam aku dok hari tu..
Baru rm156.00 tak masuk tax..

Nak pergi lagi next year..
Sebab MIJ tak pergi lagi..
.
.


3 comments:

-iLLa- said...

ari tu pg tpt mandi blah jalan masuk tgh renovate...skg dh siap..lagi cantik bayou ni dr gold coast morib tu rsnya..

Zarina said...

Nak tanya, kalau ada 2 tiket je, maknanya 2 orang je la boleh masuk water park tu yer? So yang lain kena bayar ke?

I want to lose weight said...

A-ah.. yang lain kena bayar..
Takde laa mahal sangat cam sunway lagoon tu.. budak2 dalam rm15