Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, November 24, 2009

Jangan Kata AKU BENGANG TAK BERSEBAB


Aku sangat meluat..
Bila layan orang BENGONG TANPA SEBAB..

Pagi tadi dah ler aku kaki sakit..
Lagi kelas penuh 8 orang..

Tiba-tiba ada satu makcik ni datang..

M - makcik
Z - zel (aku)

M- saya nak masukkan anak saya kelas komputer
Z- dah tak boleh masuk sebab dah penuh
M- saya dah datang tanya dulu dari bulan 8.. kenapa takde tempat pulak untuk anak saya
Z- kalau makcik datang bulan 8, mesti saya ada pesan isi borang bulan 10
M- saya datang sini hari-hari tak pernah nampak apa notis pun
Z- ADA... lepas raya hari tu dah tampal.. lagi kat dalam paper ada leaflet
M- abih tu macamana anak saya ni?
Z- camni laa, ada 3 orang lagi yg belum muncul sahkan kelas, tapi depa dah bayar deposit. Kalau depa tak jadi, saya kasi kat anak makcik.
M- ok
Z- camtu tinggal no. phone, nanti saya call bila ada kosong
M- anak makcik ni tahun depan tingkatan 5. Hari biasa kalau pagi dia ada kelas tambahan. Petang pulak kena jaga kedai. Kalau masukkan dia kelas SABTU & AHAD bolehkan?

Kalau kepala aku boleh kuar asap..
MESTI DIA BOLEH NAMPAK BARA SEKALI..

Abih tu.. kalau anak ko takleh datang weekdays..

MOTIP KO BERTEKAK NGN AKU TADI APA KES ?

Dah nak masuk tahun ke 7 PID beroperasi..

TIDAK PERNAH BUKAK SABTU DAN AHAD..

Lagi kat luar ada tulis notis sabtu ahad tutup..

Ada sambungan lagi taw...

Z- Sabtu Ahad kami tutup makcik
M- Ala.. anak makcik sorang je takkan tak boleh?

Haruskah aku nyalakan api atas kepala aku ?
.
.
.

16 comments:

ainrahman said...

ngeh ngeh ngeh...aku baca aku gelak..

Kaseh said...

harus2.... kalau aku jadi ko pun aku da berasap dah...

♥ juhairah ♥ said...

haaaahaha! makcik oh makcik.. adoiiiii...

mama erfan said...

wakakakak sabo je la! harus berasap nih kak oi!

NaNa YuSoF said...

HARUS!!!!

mama_iris said...

saya sokong kak zel...
sabar ye..kang x psl2 migrain akak dtg balik..

Farra Dhelina said...

ye kak..harusss.. jan kata bara api tapi OBOR pun xpe!! hahaha

sabo kak sabOooo

izzahazfar said...

org yg susah nak difahami..hahahha

Faizah_Haris said...

muakakakakakakkkkk waacaaaaaa jekkk makcik tuhh....dia tatau baca kot.....

adha said...

kah kah kah... apesal aku baca nk gelak ni... tp kalau aku kat tmpt ko, sure kena sebijik mck tu.. hahahah

~mrs azmi~ said...

nak anak pandai, tapi tanak berkorban sikit... alahai!

I want to lose weight said...

Kalau mak yang mengandungkan aku suh bukak PID sabtu ahad pun belum tentu aku nak layan

rash said...

klu xbengang mmg xde perasaan la kak zel... gile membara dgn makcik nih!!!

arbaieyah said...

makcik tu sewel kot...x paham bahasa yang zel kata wekend tak bukak...ehhehe

Cath J said...

sabo Zel.. sabo.... ni telinga berasap bagai ni, mesti tak makan nasi ni... ;-p

Jgn marah Zel yer... konon nya nak menghibur lah ni... kalau lagi terbakar... ahhh... mintak diri dulu lerr...

*Pecut....* hehehhe..

CiK NuNu said...

huh'
suka2 jer kan..
igt PID ada bayaran OT ker??
dh la nk marah2.
suh plak bukak sabtu ahad tuk anak dia sorang..
mmg saja tu nk kena campak luar pintu... hahahah