Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, July 23, 2013

Menanti sinaran riang ria hari raya

:)

Esok.. seronok ler orang gomen semuanya..
Walaupun bab bonus belum ada bunyi..
Tapi esok dapat gaji baru..
Lagi seronok pada bonus..
Sebab nilai tersebut berterusan...

Namun,

Esok I tak gaji macam korang semua..
Sebabnya kontrak dah tamat 30 Jun lepas..
Dan masih dalam proses lagi untuk renew..

Cuak juga wei..
Sebab kontrak kali ni aku confident sangat takde masalah..
Pasalnya PM kan dah janji..
Kalau BN kekal memerintah..
Semua pekerja kontrak dijamin akan disambung kontrak hingga 2014..

Akak percaya okay kata-kata PM..
Dan akak tak percaya kata-kata seteru dia..
Yang nak bagi penjawat kontrak semua tetap..

Oklah tu dapat backdated..
Kalau buatnya dia kata kontrak start bulan lain..
Tak ke naya.. sebulan aku keje free saja..

Bak kata pemimpin-pemimpin kita..
Bersyukur la.. wpun lambat, janji dapat.. :)

Harap perkara baik2 jelah yang berlaku sempena Ramadhan ni...



3 comments:

umi alya said...

anggap le ia simpanan..

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

I want to lose weight said...

Mana ada orang simpan duit dekat nak raya

:))