Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, June 27, 2013

Phnom Penh Part I - Kemusnahan & Kejahanaman


Selalu kalau part I..
Mesti gambor kat dalam kereta on d way ke LCCT..
Pastu gambor naik flight..
Gambor dalam flight..

Ini kalilah..
Kita TUKAR!!

Afdholnya.. bab ni yang paling ditunggu-tunggu..
Oleh cik2 bedah.. cik2 kiah.. cik2 joyah sekelian alam..

Apa Kak Zel beli :)

 
Beg ni kat sana murah..
Bukan ori.. tapi high quality..
Aku beli Deuter yg purple tu = 4USD
Deuter hijau = 11USD
Yang Kipling merah tu = 6USD...

Jumlah kemusnahan = 21USD


Ini MIJ punya.. Harga 5USD...

Lokasi beli dalam Central Market..
Gambar kedai nanti aku tepek dalam part lain..


T-shirt untuk anak2 bebuahan...
4 helai ni = 6USD..



Ni MIJ punya..
Kain jersey HQ jugak..
Sejuk & lembut je..
Satu Adidas.. Satu Nike..
Rege = USD5 sehelai..


Ni baju raya anak beranak tu ini tahun..
Rege USD5 sehelai..

Yang papa punya beli kat CM..
Kalep punya beli kat Russian Market..



Ini utk kasi orang jugak..
Wpun Phnom Penh sebenarnya takde Hard Rock..
Pedulik hape aku :)

Sehelai USD2


Khayla Hasya punya..
Semua beli kat Russian Market..
Semua branded laa sangat..
GAP.. Faded Glory.. Zara sesaje..
Padahal depa main longgok je kita punggah cari sendiri..

Harga USD2 sehelai..
Convert duit Malaysia..
Total ni RM32.00 untuk 5 helai top yg cantik dan kain elok :)


Beskal ni USD3..
Hasya mati-matian nak beskal ni jugak..

Tau dak.. budak berdua ni kejenya kat sana beli mainan..
Cam kat M'sia tkde jual..
Geram aku tau..

Kalep 2 kali beli set2 pistol senapang hape bagai..
Hasya beli Angry Bird yang pusing2 memekak tu 2 biji..
Satu bentuk kepala.. satu bentuk helikopter..

Total jahanam depa beli mainan shj = USD20..
Convert duit sini dalam RM63.00..
Tapi hati aku tak bengkak..
Sebab beskal tu je aku yang belikan..
Yang ntah hape2 lagi tu..
Nenek depa yang bayar :)


MIJ beli ni kat CM..
Kot dengan seluar..
USD40...
Kira jauh ler murahnya dari M'sia..
Sini kalau tempah dalam 5-6 ratus..
Beli siap mesti 4 ratus ke atas..


Aku beli ni je untuk diri sendiri..
Baju bajan tak muat..
Kain2 ela.. Kamdar M'sia lagi lawa2..
Cantik2.. dah tu jauh lebih murah..

Pastu Oktober nak pi Saigon..
Pe jads aku nak buang duit kat Phnom Penh..
Sebab harga Saigon jauh-jauh-jauh lebih murah..
Dan lebih banyak pilihan..

Pashima ni rege USD4 sahaja..
Kalau beli 3.. USD10..
Tapi.. nak ke mana banyak2 smpi 3 helai..




Harga sourvenier..
Murah cam kat Saigon gak..
Tapi kat sana lebih murah laa...

Yang kat atas dalam kotak tu..
Harga dalam USD2 - USD3 sekotak..

Peserta yang menang DNR..

Tu laa hadiah korang dari akak :)

So, sapa nak.. diet laa sekuat hati hokay..

Yang keychain dengan clipper tu..
USD3 untuk semua sekali..

Aku banyak beli FM untuk dijadikan cenderamata.. :)

Harga?

Biar laa rahsia... :))

Total Kak Zel dan MIJ berbelanja...
Tak termasuk hotel.. tourist guide.. makan..

USD150.00

Lebih kurang RM500.00 la duit Malaysia..
Rasa berbaloi dan sangat OK..

:)
.
.
.

No comments: