Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, February 25, 2013

Dari Tanjung Malim ke KLCC


Aku nak cerita pasal pergi jalan-jalan anak beranak..
Tetiba muncul lak tajuk sebegitu rupa..
Tajuk tersebut memang wujud dalam bentuk buku..
Aku dah beli pun buku ni..

Paling bestnya.. buku ni..
Memang orang Tg Malim yang tulis..
Ye.. orang Tg Malim yang berkerja di KLCC...

Dan.. review yang boleh ditulis..

BUKU INI MEMANG BEST :)

Mana nak beli?
Korang google je.. jumpalah nanti..

Ok, berbalik pada kamiorang pergi jalan-jalan..


Bebudak  ni memang tak pernah sampai KLCC..
Sara je pernah pergi ikut rombongan sekolah..
Adalah kot sekali dua mai sini..
Tapi bukan tujuan pusing2..
Ada tujuan lain spt nak pergi ke pejabat insuran..
Tapi parking bawah KLCC..

Kiranya inilah kali pertama jalan-jalan kat sini..


Minah ni excited sampai malam tu tak tido..
Nasib baik laa tak tido tapi tak menangis..
Dia ngung ngang sorang je main dalam bilik..



Khaleef yang berkelakuan baik..
Mami ni kalau ikutkan hati..
Memang serik sangat nak bawa Khaleef ni ke mana-mana pun..
Ke kedai dekat dengan rumah pun tak mahu..

Perangai terebir dia ni makin lama makin menjadi..
G TF Value Mart yg 10 kali kecik dari Tesco tu pun..
3-4 kali hilang..

So, bagi dia down dulu 1 malam..
Dengan cakap kat dia.. mami tak mau bawak Khaleef..
Sebab nanti mami menyesal..
Pastu mami stress..
Pastu mami moody..
Pastu mami sakit jiwa..


Sampai laa.. dia sendiri cakap..

KALEP JANJI TAK BUAT PERANGAI..

Namun.. itu belum cukup..
Janji dia selalunya JANJI DICAPATI!!
Tak boleh percaya lansung..

Lalu..

MAMI TAK PERCAYA..
KALEP PILIH SATU HUKUMAN..
YANG MAMI BOLEH BUAT KALAU KALEP MUNGKIR JANJI..

Lama juga dia fikir..

MAMI BOLEH MARAH KALEP..

Ooo... itu tidak cukup..
Setakat marah.. kat umah ni pun ko asyik kena marah je..
Takde effect apa pun..

Dia fikir lagi..

OKLAH MAMI BOLEH TAMPAR KALEP...

OK!! yang ni mami setuju!!

MAMI TAK TUNGGU MASUK KERETA TAU..
BUAT JE PERANGAI..
MAMI TERUS SEPAK KAT SITU JUGAK!!


Menjadi wei!!!

Kalau tidak.. aku aci kerat jari..
Dalam Petrosains tu..
Confirm dia akan hilang 7-8 kali..
Pastu merajuk.. wat perangai..
Tak tau laa bape kali pulak..

Kali ni mmg aku lega sangat..

Maybe ada yang akan bagi pendapat..
Salah didikan aku ni..

Namun, dulu aku pernah tulis gak pasal ni..
Anak ngko.. anak aku.. TAK SAMA!!
Orang yang ada anak hyper je yang akan tau camne susahnya nak handle bebudak gini.. Memang kena main psikologi...

 
Si kenit ni...
Dia suka Kakak Sara dari Abang Kalep..
Maybe sebab abang dia suka buli dia kot :)

Kalau ada Sara.. memang dia happy..


Dia ni pulak yang wat hal..
Dalam Petrosains tu tak nak pegang.. tak nak dukung..
Lepas tu.. kalau dia jumpa satu2 benda yg dia suka..
Dia nak main yang tu je tak nak pi tempat lain..
Kalau bawak ke tempat lain..
Kita lepa je kejap dia hilang dah..
Mesti dia patah balik ke tempat tadi..

Huhuhu...

Sorang lagi Terebir In The Making...
.
.
.






3 comments:

meera said...

Hehhee.. Terebir. Sama je kak anak2 skrg ni.. Qhalif at least dia tepati janji kali ni.. Ada bdk yg lg teruk kak sampai trpekik trlolong kat tmpat awam.. Wat malu parents jek. Bkn leh salahkan ibubapa pun. Comelnyer hasyaa.. Dah bsar la dia. Pandai ckp x kak?

murnie sangat said...

haha kak zel, sumpah kelakar janji hukuman kalep.mungkin kita patut apply pada anak kita. kalau buat perangai, terus laki bini tensen kihkih. *tgh buat list nak order citer kat akak

I want to lose weight said...

Hasya pandai cakap.. :)

Lega tau..