Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, January 15, 2013

Setia Hujung Nyawa


Susah payah aku dapatkan buku ni tau..
Ikutkan prosedur nye senang je..
Order online.. bayar.. tunggu..

Namun,

Tunggu punya tunggu.. punya tunggu...
Tak gak sampai-sampai..

Last2 semlm kebetulan g Shah Alam..
Aku terus g seksyen 15..
Cadang memula tu nak beli je yg baru..
Kalau yg online tu smpi.. aku nak let go jer..

Sekali tengok.. kat kaunter.. depa tengah susun order..
Aku cuba nasib tanya order aku dah anta ke?
Rupanya memang belum..
Ada atas meja tu dah berbungkus tapi belum pos..
10 hari dah tu...
Maka, aku ambik laa buku ni by hand..
Rugi laa postage cost RM7 yg aku dah bayar...

Balik-balik terus baca...


Pada pendapat aku..
Lebih syok tgk kat tv dari membaca novel..
Jalan citer lebih kurang sama..
Tapi jalan citer drama lebih banyak pengisian dari novel..

Maybe sebab ini kali pertama..
Aku beli novel selepas drama dah main kat tv..
Selalunya aku baca dulu..


Banyak gak scene yang lain dari novel..
Dalam novel.. Hady tu takde laa jahat cam kat tv..
Lepas tu rasanya Iqram tak muncul dah smpi sudah..
Eriza tu lak muncul dekat2 nak last..
Scene kasut tertukar tu.. dalam novel takde..


Oklah tu.. jalan citernya di tokok tambah jadi lagi best..
Cam ada beberapa novel yg jadi drama..
Tokok tambah smpi naik bosan la pulak :)

Satu je aku tak puas hati dengan novel ni..
Bukan laa tak puas hati camne..
Cuma rasa cam penulis malas nak fikir panjang pasal nama..

Heroin dah Ersalina...
Kang tetiba muncul Erema..
Pastu Eriza..

Bukan adik beradik pun... kenal pun tidak :))


Yang tanya pasal bahan bakar...

ADA :)

Tapi yg ada ni avi low quality..
Takde laa low sangat..
Masih boleh tengok senyuman Zain Minho dengan jelas :)

Gambor cantik...
Dalam proses menyedut...

.
.
.

1 comment:

Alida Ali said...

Tak best beli buku karangkrf online ni ada cost postage segala..karya seni free siap ada disc lagi..