Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, January 1, 2013

Khaleef dah darjah 1...


Esok tak dapat laa wat live telecast dari sekolah..
Sebab mami kena g interview...

Tadi siang ada orientasi sekolah..
Ada gak exam hape benda ntah..
Maybe nak tau sapa yang boleh baca..
Dan boleh tulis..
Sapa yang cepat.. sapa yang lambat..

Masa Kalep exam.. mami sibuk kat pejabat sekolah..
Baru terbaca surat interview JPA..
Nak resume laa...
Kenyataan perkhidmatan la..
Kelam kabut ler buat tadi..

Sedikit cerita pasal Khaleef memulakan alam persekolahan..

Dia akan bersekolah di SK Lembah Beringin..
Apsal bukan Tg Malim?!!

Sebabnya..

Tugas mami dia yang skang ni..
Agak menyukarkan dia untuk sekolah hari-hari..
Abih tu, takkan setiap kali mami OS...
Tiap kali tu jugak laa dia kena cuti sekolah..

Lagi kat Methodist tu..
Muridnya terlalu ramai..
Untuk Khaleef yang ada masalah sikit ni..
Agak kurang sesuai..
Takut dia tak dipedulikan..
Dan akhirnya apa pun  tak boleh..

Khaleef ni..
Dia ada masalah hyper minor..
Dia tak boleh duduk diam lebih dari 2-3 minit..
Contoh cam gambor kat atas..
Bebudak lain jawab exam duduk atas kerusi..
Dia jawab sambil berdiri..
Tu belum terlompat-lompat lagi..

Lain masalah.. dia ada asthma..
Takut kat sekolah yang ramai murid..
Cikgu tak terperasan bila dia sakit atau kena attack..
At least kat Lembah Beringin ni..
Nenek dia ada..

Tunggu laaa bagi besar cerdik sket..
Maybe darjah 2 atau darjah 3..
Dia boleh balik sekolah kat Tg Malim ni :)

Untuk Khaleef..

Selamat menempuh alam persekolahan..
Semoga Khaleef menjadi pelajar yang baik dan cemerlang..
Mami, Papa dan Hasya sentiasa bagi semangat untuk abang Kalep berjaya :)
.
.
.

1 comment:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Pernah buat screen test tak? Manalah tau kot ada masalah lain. Better check dari awal....