Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, May 9, 2013

LANTAKLAH...


Bersempena dengan Ezey ada kat sini..
Sebab dia nak ke Betnam pagi ni..
Maka, ambil ler kesempatan ini..
Untuk GENG MENJOYAH wat gathering..

Janjinya kul 11.00 kat sana..
Tapi, sebab aku masuk pejabat kejap..
Maka dekat kul 12.00 baru sampai..

Sampai2..
Bihun gorem mercu tanda Makcik Rehan sudah tersedia :)
Tapi aku tak kunyah dulu..
Tgu Ezey smpi.. baru pakat bersila ramai-ramai..

Sambil menyuap..
Topik perbincangan kami adalah mengenai PRU13 yang baru berlansung..
Sambil tayang jari yg kena dakwat kekallah sangat tu..
Jari aku ngn Ezey.. masih ada sisa-sisa dakwat tersebut..
Jari orang tak pi ngundi.. dok sengap2..

Habislah semua nama kami petik...
Dari Husam.. smpi ke Topa.. LGE.. Nuar.. Zul Nordin..
Ajib.. Kak Ros.. dan beberapa tokoh tersohor di Malaysia..

Habislah sepinggan bihun goreng dengan milo ais sejag..

Sambung pulak meeting kat sofa sambil melurus2 kaki..
Kali ni berbincang pasal kehidupan rumahtangga masing-masing..
Ezey baru ada rumah.. tangga belum ada..
Tapi masih boleh masuk gu orang kata :)

Tuan rumah pi ambik anak balik sekolah..
Tinggal aku ngn ezey wat cam umah sendiri..

Tetiba...


LAPAR BALIK!!!!

Oleh kerana Ezey dapat BR1M Bujang..
Maka, dia dengan senang hati nak belanja Domino's...
Tak smpi 30 minit selepas itu..
Sambung makan pizza 5 pax tu kami bantai 3 sekawan :)

Topik perbincangan semasa makan..
Hal2 kerja pulak..
MR skang penjahit tersohor berdasarkan topografi rumah dia..
Ezey kedai dia bertambah maju..
Keuntungan dia sudah lebih gaji semasa bekerja di PID dulu..

Aku pulak.. "LANTAKLAH!!!"

Amerika giler... :))

Pastu sambung balik kat sofa..
Jam dah 4.30 ptg.. tak buleh lelama dah..
Maklum ler.. umah aku bukan sebelah umah MR..

Kali ni baru laa masuk bab muhasabah diri sendiri..

Apa nak buat di masa hadapan..

Nak masuk Kilauan Emas.. suara tak sedap..
Nak jadi pelakon tara Maimon Mutalib.. bakat takde..
Nak jadi penjahit.. suh sambung hujung A ke hujung B pun blur..

AKU RASA AKU ADA BAKAT MENJAHIT MANIK!!

Malangnya.. bukan mendapat GALAKKAN..
Tapi.. mendapat GELAKAN SYAITOOOONNN... dari mereka itu..

Antara kami 3 orang..
Aku ler paling loser sekali..
Belum ada perancangan masa depan..

Namun.. LANTAKLAH!!!

Tepat jam 5.45 petang..
Aku pun berangkat pulang..
Ntah bila pulak nak wat gather2 sekali lagi..
Tgu adik Atiyap kuar ler kang..

Begitu laa laporan gathering kamiorang semalam..

Akhir kata..

LANTAKLAH!!
.
.
.

8 comments:

meera said...

Lantaklah.. Yg pnting I love to read ur celoteh yg selamba giler ni. Slalu2 lah update belog ni kak zel oooii... Kisses to lovely hasya n abam qalep.

Nana1206 said...

Assalam kak..
sy ni silent reader akak dr putrajaya since 2010...mula2 sbb trtarik ngan semangat akak nak lost weight..hehe...seronok sgt baca blog akak...ayat yg simple, sempoi..

teruskan berblog ye kak!

Nana

umi alya said...

kdg2 elok jer boleh tinggalkan jejak kt sini, kdg2 langsung tak leh, lantaklah...

My name is Wanita, and this is my story... said...

loser ker?


taklah!!!!!!!


kak zel ada keluarga yang happening, anak-anak yang comel dan suami yang memahami akak.



itu yang penting kan kak?

:)


hugs n kisses tu hasya and khaleef :)

I want to lose weight said...

:) tqsm sbb sudi baca blog yg hapdet ikut mood ni :

geraugebang said...

Gelak syaitooonnn nurrajim? kak gerau selalu gelak macam jin mabuk...bang badang tengok macam nak ketuk...he he he

ibh_sue said...

Lantak lah Zel..Yg penting ko hapdep blog ni..Hehehehe..Aku kalo mmebosan bukak blog ko dgn rehan juga..Baru boleh senyum2 sikit.Heee

awek_utara said...

mmg xboleh belah...kahkahkahkah (gelak syaitonnnirojimm)...mmg blog ni je yg leh wt aku snaman muka stiap masa...kih3