Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, April 3, 2014

Marine Essence Bamboo Salt - Nourishing Shampoo

Pertama sekali..
Saya TIDAK JUAL syampu ini..
Saya hanya PENGGUNA sahaja..

TQ to kak Azmiah sebab introduce produk-produk best pada saya..



Syampu ni asalnya aku terbaca testimoni kat wall FB Kak Azmiah..
Katanya rambut dia kurang kelemumur..
Terus aku pun teruja nak try..

Rambut aku kelemumur takde..
Tapi scalp atau pun kulit kepala tu berdaki..
Sesuai ke perkataan tu?

Tapi itu ler bendanya..
Kan pakai tudung selalunya lebih dari 10 jam sehari..
Wpun balik tu terus mandi syampu kepala..
Tapi.. daki kat kulit2 kepala tu susah nak hilang..

Dulu rajin gak aku basuh kat saloon..
Tapi rasa cam nak tercabut kepala aku ni depa syampu..
Kuku panjang cam hantu..
Mana tak sakit..

Selain dari tu.. aku ada masalah keguguran rambut...
Gugur ni apsal tau.. sebab aku selalu malas sikat rambut..
Rambut aku ni lurus.. tapi suka berserabut...
Pagi-pagi pulak aku jenis kelam kabut..
Bangun laa cepat camne pun..
Mesti kelam kabut juga..
Jadi selalunya aku tak sikat rambut..
Sebab akan makan banyak masa...
Lepas tu kat lantai.. penuh gila rambut gugur..
Dah satu keje pulak nak vakum lantai dulu sblm pergi keje..



Secara jujurnya..
Selepas Sabun Ketiak..
Ni laa lagi satu produk Hi-O yang aku suka :)

Hari pertama pakai..
Aku syampu rambut dalam jam 10 malam..
Baunya best.. segar.. ada cam bau bedak talkum baby..

Esoknya oleh kerana aku masih cuti...
Jadi aku ada masa nak sikat rambut..
Sekali.. EH KO!!! senang gila sikat rambut..

Terus aku SMS Kak Azmiah..

"AKAK!! SYAMPU NI MEMANG BEST!!!!"

Ni dah masuk minggu ketiga aku guna..
Antara perubahan yang ketara

1- Rambut jadi lembut
2- Rambut wangi
3- Senang sikat
4- Kurang keguguran
5- Scalp tak gatal

TAPI ADA SATU BENDA TAK BEST!!!!

Rasa kecewa pulak...

Bila garu2 kulit kepala..
Dah takde daki-daki yang melekat masuk dalam kuku..
Wpun sangat EYEEEEWWWW..
Tapi kalau dah jadi tebiat tu.. rasa best je..
Kadang2 sampai terkelayak kulit kepala punya garu..

:))

Anyway, untuk yang nak cuba syampu ini..

Boleh contact Azmiah Azri

Facebook - Nurazmiah Azri
Fan Page - Nurazshoppe
Instagram - @nuraz_azri
Phone - 019-2316982 (whatapps & sms)




4 comments:

Farihah Ismail said...

alaaaa.... .. mcm best jek..akak ni rambut mcm org buat kemo... segenggam2 kalau sikat.... nasib gak rambut lebat

I want to lose weight said...

saya start rambut gugur lepas beranak Kalep..

tapi.. saya mmg malas sikat rambut :))

Pn Kartini said...

Salam kenal:)

Memang ok sgt syampu ni..
Siap promote to my sis:)
Biarpun bertudung..tp bau rambut wangi je..

:)

myza said...

Baru cuba mmg best syampu ni.dlu pakai shmpo komersial berkerak2 smpai ke dahi..malu btl kt somi..dh pakai shmpo ni hilang.asalnya utk elak rmbut byk gugur tp bonus la kerak kepala pn hilang ehhe