Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, July 24, 2014

SAKAN SANGAT RAYA KAK ZEL


Jangan laa kutuk-kutuk aku.. tak baik tau..
Maklum laaa..
Negara kita pun tengah dilanda musibah..
Saudara-saudara kita kat Palestin pun tengah berperang sakan..

Tiba2...

Akak korang ni menyambut raya secara besar-besaran..


Baju raya...
Tahun ni.. baju tempah ada 3...
Baju ready made ada 1..

Baju dalam gambar tu..
Kainnya mmg nala punya mahal..
Tapi ni bukan aku sorang je ada..
Seluruh family belah mentua aku ada baju dari kain yg sama..
Sedondon.. pasrah!! :)

Kain-kain lain.. aku beli kat Vietnam tahun sudah..
Baru tahun ni nak jadi baju raya..


Ashley Dotted Op Art North/South Satchel..
Ini pulak.. sebenarnya item pre-order..
Bila pre-order... lebih kurang maksudnya bayar 2 kali..
Masa booking bayar separuh..
Barang sampai M'sia... bayar lagi separuh..

Aku order ni.. dalam awal bulan Jun kot..
Masa tu kapal terbang tak jatuh lagi..
Palestin belum berperang lagi..

Bila item dah nak sampai M'sia..
Maka aku pun bayar separuh lagi..
Ngam2 masa tu dapat bonus RM500..
Aku guna laa RM300 dari bonus tersebut..

Ikutkan MIJ nak bayar separuh..
Tapi dia dah lupa kot..
Takpe laa... abaikan..
Banyak segi lagi aku dok perabih duit dia :))


Lenovo S650..
Pembelian handphone ini agak spontan jugak..
Tetiba lalu kedai handphone..
Saja-saja tanya..
Tetiba lekat terus...

Antara sebab aku pilih hp ni..

1- Lebih besar dr Samsung Y... lebih kecil dari IdeaTab A3000. Aku mmg pakai 2 ni selama ni.. so, terasa nak cari 1 hp yang sesuai untuk sembang2.. sesuai utk taip2... sesuai untuk main games.. sesuai utk online FB.. Sesuai nak up status time drive..

2- Dual sim card.. sebelum ni.. utk cakap aku pakai Samsung Y.. untuk online aku pakai IdeaTab..

3- Samsung Y dan IdeaTab... 2-2 ni camera kaput.. takde flash.. S650 ni camera 8MP.. ada flash.. mmg puas hati

Aku gunakan baki bonus + keuntungan bahan bakar..
Selalunya untung bahan bakar ni..
Aku guna untuk pergi holiday..
Takpe la..
Sempat lagi nak kumpul sementara nak pi Saigon hujung bulan 10 ni..


Cosmetics set.. Fredirico Mahora...

Sebenarnya aku lansung tak minat make up..
Lansung tak kisah bab2 muka ni..

Sampai laa ada satu teguran ni..
Betapa selebet dan sememehnya muka aku ni..
Tak padan dengan handbag..

Amboi!!!!

:))

Tetiba rasa teringin pulak..

Bila pergi kelas make up..
Jurulatihnya ajar cara make up yang simple..
Kira aku yang bangang ni..
Confirm boleh buat sndr kat rumah..

Aku try silicon.. foundation.. compact powder.. FM

Mmg hasilnya meletup..
Muka aku jadi sama cam masa aku jadi pengantin dulu..

Itu yang aku tak fikir panjang..
Masuk ahli.. terus order 1 set..
Guna duit gaji Jun..
Habis laa dalam RM320.00..
Tapi aku tau aku akan puas hati dengan cosmetics FM ni..


Banyak nyer spekulasi pasal kereta baru Kak Zel.. :)

Sebenarnya ia hanyalah SAGA SV...
Produk termurah dari Proton..
Bagi menggantikan Tora Terbang yang dah dijual..

Ikut hati mmg tak mahu ada terikat dengan hutang..
Maklum laa.. keje kontrak je pun..
Tapi disebabkan kesihatan Tora Terbang asyik terganggu..
Maka, keputusan drastik terpaksa diambil..

Kereta ni semua bahagi 2..
Dari duit muka.. sampai installment bulanan..
Semua akan dibayar secara bersama kami suami isteri..


Camtu laa gayanya..
Takde laa sakan sangat..

Semua perkara berlaku disekeliling..
Di serata dunia..
Semuanya Kak Zel ambik hal..
Aku ni kan hati cengeng..
Bape aku sumbangkan.. Sedih hati aku.. Doa aku..
Itu biarlah antara aku dengan Allah..

Akhir kata...

Selamat Hari Raya buat semua pembaca LWC..
Kawan-kawan di FB..

Maaf Zahir Batin..

:)
.
.
.

4 comments:

ana said...

selamat hari raya Zel... hidup mesti diteruskan....yg penting apa yg dah kita sumbangkan utk palestin.... :-D

My name is Wanita, and this is my story... said...

Selamat Hari Raya Kak Zel :)

betul kata kak Zel, berapa kita sumbang, berapa kali kita berdoa, itu antara kita dengan Tuhan :)

peluk cium hasya!

Fara Dilot said...

wah.. perayaan!

Min Aina Ila Aina said...

Selamat hari raya juga, walaupun dah 11 hari Syawal. Ala kak, ada cara ada, perlu cara perlu, tak ada cara tak adalah kan. Rezeki Allah nak bagi time ni.