Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, August 6, 2014

Libang Libu

Boleh agak dah kot...
Pasal MIJ nak kena pindah tu ler..
Bukan dekat oiii...

Alor Setar!!


Tak igt laa dalam bulan berapa..
Tapi MIJ ada ke GPO Ipoh untuk interview..
Untuk kekosongan jawatan kat Ipoh..

Time interview tu..
Dah ditanya.. nak tak ke Alor Setar?
Sebab jawatan pen. exec tu dah kosong lebih setahun..

MIJ jawab.. dia fikir dulu..

Tup-tup..
Raya ke-3..
MIJ whatapps pada aku surat tawaran..
Lapor diri 1hb ogos.. GPO Alor Setar, Kedah...

Kami berdua agak panik!!..

Oleh kerana itu hanya surat tawaran..
Maka pada surat akuan tawaran..
MIJ pilih untuk MENOLAK kenaikan pangkat tersebut..


Walaupun sudah di tolak..
Dengar pulak desas desus yang ada post master baru akan ke Slim River mulai 12 Ogos 2014..
Abih tu.. kalau ada PM baru..
MIJ nak ke mana pulak?!
Silap2 kena tukar pulak ntah ke hulu banat mana...

Rupa-rupanya...
Ada beberapa pertukaran yang akan berlaku..
Semua kena hold sbb MIJ tolak tawaran...

Tak ke serba salah jadinya..
Dah macam menyusahkan orang pulak..
Orang cakap senang la..
Pergi.. pergi.. pergi..

Ingat laki aku tu bujang senang ke..
Ni anak-anak.. bini... apa kes?!


Kami berdua berfikir asing-asing..
Tak pernah bincang lansung kat rumah..

Aku tau yang MIJ tak berapa gemar keje PM..
Nak-nak kat opis dia tu ada banyak masalah..
Ini laa peluang dia untuk tinggalkan keje-keje kaunter..
Sebabnya kalau tak rebut peluang ni..
Memang selamanya laaa jadi post master..
Selamanya laaaa kuar keje pukul 7.15 pagi..
Balik.. nun kang dekat2 9.00 malam...

Tetiba rasa..
Peluang ni tak boleh dilepaskan..
Tapi.. masalahnya, tawaran sudah ditolak..


Esok nak kena hantar lak surat pembatalan penolakan..
Tak tau laa boleh divalidkan balik ke tidak..
Kalau tak boleh..
Kat mana dihumban nanti..
Terpaksa laa pasrah..

Siannya anak-anak aku wei..
Kalep dulu terpisah dengan Papa dia..
Masa baya-baya Hasya ni laa..
Dari umur 2 tahun.. smpi umur 5 tahun..
Kali ni giliran Hasya pulak..
Tak tau la bila pulak nak serumah balik dengan Papa..

.
.
.

No comments: