Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, October 7, 2013

Nenek pun surrender...


Memang sengaja cari gambar dia yang cumel2..
Kalau Khaleef ni tak besar-besar..
Comel montel camni selama-lamanya kan bagus :)

Makin besar..
Makin menguji kesabaran..
Dah laa mami dia ni saka rimau dok stand by je nak muncul..


Tak tau la apsal dengan dia dua tiga bulan ni..
Lansung.. lansung.. lansung..
Tak mau buat kerja sekolah..

Kat buku latihan dia melambak2 cikgu tanda..
SIAPKAN.. SILA BUAT..

Ni cucu GB ni!!

Cucu gurubesar sekolah cluster..

Wat malu nenek dia je..


Stress laa tau dak!!

Nenek yang berpengalaman jadi cikgu hampir 40 tahun..
Pun naik histeria dibuat dek Khaleef..

Nenek dok pesan..
Jangan marah2 dia..
Nanti dia tension.. lagi dia buat perangai..

So, nenek ambik pendekatan psikologi laa sangat..
Pujuk dia baik2 suh buat keje sekolah..
Yang bertimbun2 sbb dia tak nak buat..

Heheheh..

Last2 ibu dia cerita..

Nenek menjerit2 hilang sabar dengan Khaleef..

Dah kata dah.. dia ni psiko2 semua mmg tak jalan..

Kalau nak psiko dia..
Heret masuk dalam kereta..
Start enjin.. bawak pi BALAI POLIS..

Tu baru betul SAKA RIMAU STYLE!!


Minggu ni peperiksaan akhir..
Dia laa murid paling confident sekali...
Anak2 orang lain tunggang langgang menelaah buku..
Dia tungging terbalik main PS2..
Boring PS.. layan internet pulak..
Game online bosan.. dia alih tengok tibi pulak...

KO TAK YAH SELAK-SELAK BUKU KE KHALEEF?

TAK PAYAH MAMI, KALEP DAH PANDAI!!

Ok!! tanda seruan!!!

Apa aku selaku mami nak balas.. bila anak dia kata DIA PANDAI!!

Takkan nak balas.. MANA ADA PANDAI!!

Lebih teruk.. kalau mami TERSEBUT benda bukan-bukan..
Cakap mak tukan doa..

Lebih baik aku lapangkan dada...

Ambik pendekatan... LANTAK KO LAH..



Papa dia ada juga bising-bising.. bebelkan dia...
Ugut nak rotan dia sebab takmo buat keje sekolah..
Tapi belakang2 aku cakap kat Papa dia..

SIMPAN JELAH TENAGA DAN SUARA TU..
CAKAP DENGAN KALEP...
UMPAMA CURAH KENCING KE DAUN KELADI..





Harap-harap.. bila umur dia makin meningkat..
Perangai pun akan berubah jadi lebih baik..


Arrrgghhhhh

AKU STRESS!!!!


6 comments:

ibh_sue said...

Eke3..Khalep2... Hope lulus dgn jayanyalah ya.. "Khalep kan pandai" Pengakuan tu....Amin kan aja Zel.. :)

meera said...

Kak biar je.. Jgn stress2 Sgt. Bykkan doa je.. Sama Je dgn anak laki saya, degil dia xde sape leh kawal.. Rotan pun xguna. Mak saya kata nnti lama2 bdk2 ni akn berubah dgn sndirinya.. Bersyukur lah kak anak kita x jahat mcm bdk2 lain.

Adibah said...

comel betul khaleef time ni kan..sabar ye zel

miazara ina said...

cite kak zel ni ingatkan mia tentang kes anak murid di sek..byk kan sbr..karenah anak.tp bab x wat keja sek..mmg x larat as me sbg teacher ..boleh kata selalu berleter bab murid x wat keja rumah..slow2x amikpendekatan kat kaleep ye..moga dia jd anak yg soleh & dgr kata mak ayah & neneknya..amin

mimie hamdan said...

YN pun gitu...
tak abih2 kdrama...
aku kata susah2 ko jadi pelakon ajerla...
hahaahhaha...

Min Aina Ila Aina said...

Mami boleh kata AMIIINNNN..hehe

Kak, saya ada terbaca orang share kat fb tentang doa-doa untuk anak-anak ni..nanti saya cari dan fren dgn akak dulu. Ikhtiarkan kak, cara rohani ni la cara paling halus..Allah yang Memiliki hati hamba-hambaNya.