Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, February 26, 2017

Goblin


Jangan marah kalau aku kata drama ni tak best mana pun...
Rasanya lepas episod 5 kot..
Baru cam dapat rentak..
Pastu takde konflik sangat pun..
And of course happy ending...
Satu hal lagi drama ni terlalu lembab perjalanannya..
Dah tu asyik ulang balik masalah yg sama..
Kim Bok Joo jauh lagi best dari Goblin...

NAMUN!!!

Ada namun ye...
Drama ni jadi best sebab ada Gong Yoo dengan Lee Dong Wook..
Memang puas mencuci mata tau...
Hensem awal smpi habis :)


Drama ni bermula dengan hero dari zaman asalnya 900 tahun dulu..
Dia ni dibunuh atas sebab yang tak munasabah..
Padahal ikutkan dia ni abang ipar raja..
Tapi, raja pun bengong dok ikut cakap penasihat dia..

Atas sebab itu...
Dia mati tapi tidak naik ke langit...
Tinggal di dunia menjadi GOBLIN...

Goblin betul..
Patutnya kaler hijau..
Telinga panjang..
Katik dan hodoh..

Yang ni..
Huhuhu... bersyukur sangat drama ni lembab..
Dapat tengok lama-lama-lama-lama...

Bila dah jadi Goblin tu..
Dia dapat immortal life..
Maksudnya hidup selama-lamanya..



Ini heroin...
Dia ni sepatutnya awal2 dah mati..
Bila mana mak dia masa tengah pregnant dia kena langgar...
Kebetulan Goblin ada time tu..
Dia guna kuasa dia dan hidupkan semua perempuan tengah pregnant tu..
Sampai la dia berjaya melahirkan anak..
Anak tu laaa heroin..

Oleh kerana Goblin hidupkan kembali anak beranak ni..
Telah mencelarukan kerja Grim Reaper..
Grim  reaper ni ala2 malaikat maut la..



Ini dia Grim Reaper..
Tak padan rupa hoi!!!!!
Dia tau celaru dia je..
Celaru aku nak pilih Goblin ke Grim Reaper dia tak tau :))

Itu laaa Lee Dong Wook punya watak...
Dia membantu roh yang mati untuk naik ke langit..
Dan dia memang tengah mencari heroin sebab sepatutnya heroin dah mati dari dia bayi lagi..


Dalam citer ni... Pengenalan Grim Reaper adalah topi hitam..
Tapi aku rasa kalau dia bawa sabit lagi padan..


Rupanya heroin ni..
Lepas hero hidupkan dia dulu..
Dia ada kuasa melihat dan berkomunikasi dengan hantu..
Dia juga sangat dicari oleh goblin..
Sebab dia adalah Goblin Bride..


Pentingnya goblin bride ini adalah untuk menamatkan sumpahan immortal life dia..
Supaya dia dapat mati dan pergi ke alam lain..
Hanya Goblin Bride yang boleh nampak pedang di dada Goblin..
Dan heroin hanya perlu cabut pedang tersebut..
Dan Goblin boleh mati menjadi debu..




Tapi...
Lama-lama...
Goblin jatuh cinta laa pulak pada Goblin Bride..
Dah jadi dilemma..
Nak mati ke nak hidup..
Masalahnya.. kalau dia nak hidup..
Goblin Bride akan mati sebagai tukarannya..


Ini pulak...
Grim Reaper berkenan pada dia..
Rupanya dia ni adalah kelahiran semula adik Goblin..
Yang merupakan isteri kepada raja..

Dan Grim Reaper pulak....

Korang tengok la sendiri kalau nak tahu..


Depa ni sempatlah bercinta seketika...
Lepas tu cam2 hal laaaa..
Sampai la pedang tu tercabut juga..

Apa jadi pastu..
Kena laaa tengok sendiri hokay ;)


Kalau ditanya..
Dalam drama ni sapa lagi hensem?

Tentu laaa GONG YOO!!!!!

Seriyes wei....

Sangat hokay!!!!

Sorry LDW ;)


.
.
.


No comments: