Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, November 21, 2012

Abang.. sila buka sticker DRIVE-THRU Mc Donald



Malam tadi aku suh MIJ tanggalkan sticker VIP Mc D..
Malangnya aku telah ditempelak secara depan-depan..
Sebab bini dia ni yang suka sangat makan Mc D..
Pantang lalu..


Komen pertama dia..

ALA, BENDA-BENDA NI BERMUSIM..

Jawapan aku...

Memang laa bermusim.. tp itu orang lain..
Tak payah nak harap orang berubah..
Memadai kalau kita ubah dulu diri kita..


BUKANNYA MC D TU BOLEH BANGKRAP

Memang laa tak boleh..
Tapi kita boleh kurangkan keuntungan pukal Mc D..
Bila keuntungan dia dah sikit..
Takde la banyak dia dapat sumbangkan pada Israel..


ABIH TU APA NASIB PEKERJA-PEKERJA MC D

Itu nasib dia la..
Bukannya Mc D je yang tawar peluang pekerjaan..
Kalau suka sangat keje dengan fast food..
Melambak-lambak lagi fast food lain kat Malaysia ni..

Lagipun kerja dengan Mc D ni dah kira cam subahat..
Dah sama macam bekerja untuk menghasilkan arak dan dadah..


APSAL MC DONALD JE... PRODUK LAIN?

Syukur Alhamdulillah laa bie woi...
Isi rumah kita ni tak bergantung sangat pada produk-produk Israel ni..
Mami tak pakai produk2 kecantikkan yang mahal2 tuh..
Make up pun tak pakai.. Mac ke.. Revlon ke.. Loreal ke.. sume takde..
Biskut Danone dah berkurun lama tak beli..
Rumah kita takde yang pakai Nokia..
Coca & Cola dan Pepsi mmg tak suka minum dari dulu..
Nescafe abang tak suka.. Kalep sejak balut kepala dah benti minum Milo..
Anak2 kita tak pakai brand Gap, Ralph Lauren, Mark & Spencer apa bagai tuh..
Abang pun ada selai je jeans Levi's
Anak2 dah tukar susu tak minum Nespray from Nestle lagi..
Sabun Hasya Johnson & Johnson tu... ada utk 5-6 kali mandi je lagi.. pasni tak payah beli dah..
Kotex, mami dah lama tak pakai brand ni..


KALAU DAH BERIYA SANGAT.. PERGI LA GAZA TU...
Bak sini 20K..
Kalau ada duit.. saya nak je pergi..
Sian anak2 & bayi2 yang mak dia dah mati kena bunuh..
Kalau boleh.. nak je saya ambik 3-4 orang..
Bawak balik rumah kita..
Jaga sampai depa besar..



Al Qaradhawi menegaskan:
“Ada jihad ekonomi, yaitu kita membuat fatwa, fatwa yang saya keluarkan bersama sejumlah ulama tentang keharaman jual-beli produk-produk Israel dan Amerika. Boikot, boikot semua produk-produk Israel dan Amerika adalah merupakan kewajiban setiap umat. Semua yang berbau produk Amerika.”



.

.

6 comments:

NurulHudaResad said...

sbnrnya tak susah pun nak boikot kn? banyk je pilihan jenama lain. nescafe dgn colgate mahal gila skrg. hahahha.

me suya said...

betul sgt apa kak zel tulis ni.. tp semua atas kita kan..kalau tekad inshaAllah, kita boleh boikot.. :)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

macam mana nak boikot... ubat-ubatan semuanya made in USA...

I want to lose weight said...

Buat apa yang termampu..
Tak mampu 100% boleh buat 70%..

Takkan takat nak tinggalkan Mc D pun susah benor kan ;)

ibh_sue said...

Setuju....Tak 100%, mana termampu la..

N a d i a said...

Setuju!

Nak makan burger, burger kaw kaw Rawang kan hade.. hehehehe


Kesimpulannya, berjayakan pelekat McD itu dikeluarkan dari kereta? ;p