Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, January 27, 2015

Mandi sekejap di Sg Bil

Tak plan pun nak datang sini..
So, memang tak bawa baju spare..
Tuala apa bagai memang takde..

Terjanji dengan Khaleef masa dia tgh wat check up hidung kt HSR..
Doktor nak masukkan kamera dalam lubang hidung dia..
Dia tentu sahaja laa tak nak..
Lalu aku pun buat janji la nak singgah sungai..

Tapi.. tak jadi pun masukkan kamera..
Doktor cakap dia meronta..
Takut nanti cedera dalam hidung..



Ini tips kalau pi mandi tak bawa baju mandi anak..
Ambik diaper..
Koyakkan dan buang semua kapas2 dalam tu..
Sebab kapas tu bila kena air dia bertukar jadi gel..
Tinggalkan lapis luar tu je..
Pastu pakaikan pada anak..
Takkan ko nak biar anak ko mandi bogel pulakkan..

Aku selalu tengok ada mak pak..
Yang masukkan anak dalam sungai.. kolam renang..
Dengan dispo diaper..

HELLOOOOO!!!!


Si bujang teruna aku ni senang..
Tak segan silu buang habis baju seluar..
Tinggal spentot..



Sg Bil ni dengan rumah aku takde laa jauh mana..
Dalam 15 minit memandu kereta..




Syok wooo tengok air sungai..
Rasa cam na join sama!!

Tapi..
Takde tips untuk emak yang hanya ada baju di badan...
Celup2 kaki dalam air pun jadi laaaa..

Tak lama pun kat sini..
Sebab airnya sejuk sangat..
Takut Khaleef semput..
Hasya pulak tengah selsema..

Lepas 30 minit..
Kami pun beransur pulang..

.
.
.


1 comment:

Min Aina Ila Aina said...

Good tips kak zel pasal pampers tu.