Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, March 5, 2015

Vios hitam yang mistik..

Lamanya tak update blog..
Aku igt hari tu dah berakhir musim OS aku..
Rupanya tahun ni lagi dahsyat..
Non Stop woi!!!!

Balik dari Penang ni.. rehat 1 minggu..
Pastu nak ke Teluk Kemang pulak..
Balik situ.. terus ke Vietnam..
Balik Vietnam.. pi Kedah pulak...

Dan... berakhir laaa bulan Mac..


Jom masuk citer segham pulak...

Ni citer malam tadi aku kat Balik Pulau ni..
Malam tadi.. geng2 PID Balik Pulau nak belanja makan..
So, berangkat laaa 4 buah kete pada awalnya..
Kemudian jadi 3 buah kereta..

Awal-awalnya aku dok follow kete vios member ni..
Sampai satu tahap..
Aku sesat pasal ketinggalan..

Pastu aku call tuan rumah..
Katanya set GPS Taman Manggis..
Dah set..
Tengah jalan tu sambil ikut GPS..
Tetiba muncul Vios hitam sebiji cam kawan aku punya tadi..
No. Plat je aku tak pasti..

So, aku tak dengar GPS dah..
Aku terus follow kete vios hitam tu..

Tetiba GPS aku dok memekak..

"YOU HAVE ARRIVE AT YOUR DESTINATION"

Tapi sbb aku tengah dok follow..
Aku tak pedulik!!
Dah laa Vios tu bawa pecut gila..
Aku pun terpaksa jugak laa pecut..
Sampai kecut perut mak aku dan suh aku slow down..
Kena lak time tu minyak dah bagi menyala oren..

Aku suh mak aku perati betul2 Vios tu..
Perjalanan rasa jauh betul..
Tak sampai-sampai..

Tiba2.. ada sign board Pantai Acheh..
Cuak dah aku..
Rumah kat situ dah jarang-jarang..
Gelap.. takde lampu jalan..

Tapi aku terus gak follow..

Pastu ada satu jambatan..
Vios tu lalu jambatan tu.. aku ikut..
Lepas jambatan tu..

PUSSSSSS!!!!! (sound effect aku buat sndr)

VIOS TU HILANG MACAM ASAP!!!!!!!!

Aku terus slowkan kereta..
Tanya mak aku.. Mama nampak tak apa Along nampak?!

Mak aku cakap.. dia pun nampak..

Aku terus brek benti tepi..
Terus meremang semua bulu..

Mak aku cakap patah balik..
Cuak dah wei.. terus kenyang perut aku..
Rasa tak mau pergi makan dah..
Nak balik homestay terus tido..

Tetiba member aku call..
Dia suh ikut GPS..
Aku pun on balik GPS ke Taman Manggis..

Kurang 5 minit..
Aku sampai balik kat Taman Manggis tu..
Yang tadi perjalanan rasa 20-30 minit..
Rupanya aku mmg ada sekitar-sekitar situ je..

SEGHAMMMMMMM !!!

Apa pun malam tadi aku tido nyenyak juga :)
.
.
.

2 comments:

gebu's fairy tales said...

akaaakkkk nasib baik tak jadi apa2!

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Mungkin itu satu petanda untuk amik Vios hitam... Lepas nie, kalau dah set GPS, ikut je la GPS tu.