Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, January 5, 2016

Ada apa dengan DILWALE?


Referesh skill membuat review..
Lama woi tak buat review!!

Sebab banyak dah terjual..
Maka baru aku nak buat review :))

Hahaha.. nak bagi spoiler laa ni..

Secara keseluruhannya..
Dilwale ni aku bagi 3 bintang je untuk jalan ceritanya..
Terlalu hindustan sangat!!

Semua jalan cerita yang ada..
Singkat dan dipermudahkan..
Skrip yang longgar..


Dua watak ni takde pun takpe..
Sepatutnya Dilwale ni tumpukan Ramlal dengan Pogo sahaja..
Ni banyak pulak watak-watak sampingan yang tak perlu..
Manni... Oscar... King... Jenny...
Adoihai!! banyak sangat hal-hal yang tak penting..

Ending lagi teruk!!!

Bade bade deshon mein aaisi choti choti baatei, hoti rehti hai

Dah kenapa?!!!!!

Aku bayangkan...
Filem ni setanding atau lebih baik dari My Name Is Khan..


Kajol memang lawa dalam filem ni..
Hilang terus bontot lebar dia tu..

Sikit je pun watak dia dalam filem ni..
Dah cam pelakon cameo je pulak..

Muncul kejap kat depan..
Pastu tengah2 hilang..
Muncul balik kat belakang..
Tau-tau kena tembak... tapi tak mati..
Dah tu habis..

Mmmmmm...

Apa pun filem ni setakat nak best2..
Cuci mata tengok hero & heroin..
Boleh laaa..

Namun..
Sapa yang mahu..
Ia adalah ADA!!
.
.
.

No comments: