Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, August 22, 2013

Jiwa Kacau - Air hidung pun keluar..



Atas tu gambar hiasan je..
Pintu tora terbang aku..
Pat ploh kali lebih buruk dari pintu Neo ni..

Tadikan aku letak status kat FB..
Nak pergi open house kat Tadika Islam..
Jemputan 11.30 pagi..
Kul 12.00 aku dok ada lagi kat opis..
Rehatkan kul 12.15 hari ni..

Lepas tu.. bergegas ler aku nak ke sana..

Elok aku duduk je dalam kereta..
Belum sempat tutup pintu..
Tetiba ada orang tegur..
Dia kata nak jumpa aku sekejap..
Nak tanya pasal pendaftaran perniagaan..

Aku pun layan laa serba sedikit gitu gini..
Pastu sembang pasal raya la hape..
Dalam hati dok kata..
Cepat laa merambus..
Aku nak pi makan ni!!

Elok orang tu pusing je..

DAMMM!!! aku tarik pintu sekuat hati..
Kena kuat sbb pintu Tora aku tu dah loose!

Seraya dengan itu aku menjerit..

Rupanya masa sembang tadi..

KAKI AKU SEBELAH ADA KAT LUAR!!!

Sebelum airmata berjujuran...
Hidung aku dulu terasa panas..
Air hidung dulu menjejes-jejes keluar..
Baru airmata...

Huwaaa... nasib baik kat pejabat..
Kalau kat rumah..
Aku dah masuk dalam bilik..
Ambik bantal dan meraung sorang2..

Lebam hokay..
Nasib baik laa betis aku ni setebal batang kelapa..
Kalau selembut batang betik?!!!
.
.
.

3 comments:

gerbera said...

Simpati tapi sambil gelak sebab lawak betul.
Nasib baik tak patah betis tu.

Adibah said...

ya rabbi..seb baik kaki ko tough..huhu

Adikchiek said...

Nenek sye dulu ...tutup pintu kena jari dia....kesian dia..