Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, August 1, 2013

Last day keje.. mood kelaut dalam sudah :)


Tahun ni feel lain sket..
Walaupun mengekalkan tradisi raya tak kemana-mana..
Berlegor-legor antara Kg Lambak - Kg Gumut Tambahan..
Tapi excited lebih sket tahun ni..

Pasalnya..

Raya kali ni, atuk dan wan aku ada di sini..
Depa dah permanently tinggal dengan mak aku..

Secara automatiknya...
Pakcik makcik.. sepupu sepapat akan beraya di sini juga..

Selalunya...
Seminggu lepas  raya baru adik beradik mak aku berkumpul..
Time tu ler kami wat BBQ..
Makan-makan.. minum-minum..
Gurau senda.. anyam ketupat dan pelbagai aktiviti lagi.. :)


Kali ni aku ambik cuti lama sebelum raya..
Selalunya ambik selepas raya..
Kiranya hari nilah hari terakhir bekerja..
Esok.. sampai laaa Ahad depan..

CUTI!!!

Ada plan nak wat kuih raya bodo-bodo..
Tapi tak tau laa menjadi ke tidaknya..
Pasalnya aku ni cepat bosan kalau bab2 kuih ni...
Selalunya bakar kali pertama.. kali kedua.. cantik..
Pastu huduh pait sebab aku dah bosan..

Takpe.. tgu jelah apa nak jadi nanti..
Kalau tak wat kuih pun..
Cheese cake.. Marble cake.. Choc Moist.. ni wajib buat..

Excited kan :)

Kepada semua pembaca LWC..
Akak ucapkan..

.
.
.