Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, August 18, 2016

DJamoe Asyik by Camira


Pada awalnya susah juga owner Djamoe ni nak suruh aku minum jamu..
Aku ni JAMUFOBIA

1- Aku tak suka bau jamu
2- Aku tak suka rasa jamu
3- Aku tak boleh telan jamu
4- Kalau dipaksa.. aku akan tersedak teruk
5- Badan aku jenis panas

Itu sebab 2 kali beranak..
Aku mmg tak pernah berjamu-jamu ni..

Dia bagi 3 botol utk cuba...
Aku biarkan je dalam peti ais...

Susah tau nak memujuk diri sendiri supaya cuba jamu ni..
Wpun yang buat & jual tu adalah orang yg aku percaya..
Aku masih was-was dan takut..

Pasalnya aku ada pengalaman ngeri dengan jamu..
Yang buatkan aku betul takut dengan jamu2 nih..


Pastu aku tgk pulak testimoni yg dah minum jamu ni..
Semua kata rasanya sedap..
Tak macam jamu2 biasa..

Sampailah 1 malam..
Terasa pulak nak minum jamu ni sikit..
Aku minum separuh cawan kecik je..

Boleh habiskan..
Tak tersedak..

Kenalah minum sejuk2...
Boleh habis sebotol tanpa sedar..

Wpun rasanya takdelah sedap cam air Fanta Strawberry...
Amazingly... tekak aku boleh terima...


Bermulalah aku yang minum jamu sebelum tido :)

Aku minum malam je..
Sebab siangnya aku makan Leptos..
So nak bagi jarak masa tu jauh...

Antara kesan-kesan awal..

1- Angin mmg tak dapat dipisahkan dengan jamu... 
Memang berdetus2 keluarnya..


2- Badan lebih bertenaga & rajin
Tau tak aku dah tak lesu setiap kali balik keje..
Sebelum ni.. sampai je rumah dalam kul 6.30 tu..
Aku kena tido dulu.. lepas tu baru boleh buat keje rumah..

Rasa cam dah lama aku tak tido pas balik keje..

Kena confirmkan dengan anak2 aku..
Sebabnya setiap kali aku tido petang...
Aku akan peluk rotan..

Siapa bising aku PIAPPPP!!!



3- Tido malam yang lebih berkualiti
Sebelum2 ni bukannya aku tak tido..
Aku ni memang jenis senang nak lelap..
Tapi sentiasa rasa cam tak cukup..

Lelap dalam kul 11.30 malam..
Sedar sekali... tengok2 jam dah pukul 6.30 pagi..
Rasa cam.. eh aku baru tido je tadi!!

Pastu mula laaa kat pejabat mengantuk satu macam..

Sejak berjamu..
Tido malam tu DALAM SANGAT!!
Deep sleep bahasa inggerisnya...

Bila tersedar.. rasa cam dah lama sangat tido..
Tengok jam.. eh, baru 3.00 pagi..
Rasa cam dah cukup tido 8 jam

Bab-bab tido ni tak boleh buat main..
Sebab tido nilah akan menentukan perjalanan hari di waktu siangnya..
Kalau bangun pun dah sembab...
Seharian tu lah akan lembab juga..

Effect lain aku akan kongsi di FB aku from time to time..
Sebab aku baru habis 2 botol dan on 3rd bottle skang ni..



Kalau korang ada masalah dibawah..
Maknanya korang wajib beli & minum Djamoe ni
  • Susah tidur
  • Sembelit
  • Badan asyik letih 
  • Kencing tak lawas
  • Anda hamil n takut kene darah tinggi or kencing manis
  • Demam n sakit tekak n batuk
  • Gaot
  • Badan berbau
  • Hubungan intim tak sehangat dulu
  • Ada keputihan
  • Kolestrol n lemak dlm darah tinggi
  • Asyik sakit sendi n tulang dan sebagainye
  • Eczema dan sakit kulit 
  • Jerawat
  • Badan byk angin
  • Gastric
  • Morning sickness teruk
  • Muke kusam tak bermaya je
  • Mata rabun
  • Metabolism rendah
  • Berat cepat naik
  • Migrane
  • Kencing manis
  • Tekanan darah tinggi




Siapa yang masak jamu ni?
Founder Camira!!!

Ye betul.. dia yang masak sendiri..
Beli bahan2 sendiri..
So kebersihan.. kehalalan semua adalah terjamin..

Yang dah beli & consumed jamu ni pun dah ramai..
Jangan tak percaya...
Ramai customer dia dari kalangan urban people taw..
Yang tak dijangka lansung akan berjamu-jamu ni..
Datin2 pun ramai yang beli..

Info pasal pembikinan DJamoe

💯NATURAL INGREDIENTS
TAK PANAS
TIADA PANTANG
TANPA PENGAWET
TANPA PEMANIS BUATAN
JAMU FOR ALL
SEDAP RASANYE
FRESHLY MADE
HOMEMADE






Antara bahan-bahan yang digunakan dalam Djamoe













DJAMOE HAPPY CUSTOMERS :)

Kak Punjel jual ke?

Ye pastilah ada...
Ikutkan dah lama Djamoe ni di pasaran..
Tapi Kak Punjel wat stone je..
Prinsip aku..
Kalau aku tak guna.. aku takkan jual..
Kalau kat aku tak berkesan.. aku takkan jual...

Ni dah jual ni..
Faham2 sendiri la ;)

HARGA

1 botol = rm39
3 botol = rm100
6 botol = rm150
10 botol = rm250

Postage

3 botol = rm12
6 botol = rm25

Seterusnya ikut berat parcel


So.. nak bincang2..
Meh whatsapp 0125865752


.
.
.
.

4 comments:

gerbera said...

sebotol utk berapa lama? menarik pulak aku tgk.

Zalia Hezlin Abolah Zawawi said...

RM39..

beli banyak beb berbaloi ;)

ibh_sue said...

Hang dah makan ke Zel..Karang share apa hang rasa na..

Zalia Hezlin Abolah Zawawi said...

dah-dah...

itu yang boleh tulis review