Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, April 10, 2013

Kota Kinabalu Part 3 - Pantai Tanjung Aru


Oleh kerana flight aku tiba awal.. jam 9.30 pagi..
Manakala flight adik2 aku lak akan tiba jam 2.30 ptg..
Maka.. kami ada banyak masa lapang sebelum depa sampai..

Dapat je kete...
Mula2 pi Promenade dulu..
Wpun tak leh check in lagi..
Just bgtau kat lobi tu yang nak bilik dekat2..
Kalau tak dapat sebelah2.. satu floor pun jadi la..

Lepas tu pusing2 town..
Ntah bape kali pusing..
Last2 decide nak pi lepak pantai dulu..


Tanjung Aru ni dekat sangat dengan KKIA..
Yang pantai sebelah Shangri-la tu free...
Tapi yang pantai ada tempat makan2 ni..
Kena bayar parking..


Kat sini kami sempat ler makan..
Tapi tak sempat bebudak ni nak mandi..
Mengamuk laa depa nak mandi laut tak dapat..
Bukan takmo bagi..
Tapi malas sbb sat lagi nak pi KKIA balik..
Beg baju pulak dah tinggal kat Promenade..

Tabur laa janji nanti petang kita mai lagi..

Namun janji tinggal janji..
Petang tu.. Papa dia bantai tido sampai Maghrib..
Dah laa kat KK gelap cepat..
6.30 petang cam 8.30 malam..

Pastu tabur lak janji esok balik dari Gunung Kinabalu kita pi..
Tak pi jugak..

Pastu kata lak last day sebelum balik kita gi..
Tak pergi jugak..

Last2 papa kata..
Takpe la... nnt Papa cuti Sabtu, kita pi Port Dickson..

Huhuhuhu... PD dgn KK mana sama :)


Ni budak paling banyak ragam...
Asyik2 nak menangis..
Merajuk.. Tak Nak Tawan!!

Satgi melungkup atas jalan..
Menyandor kat dinding...

Cam2 perangai laa dia buat..


Yang ni pun tak kurang hebat jugak..
Memang cukup menekan perasaan holiday kali ni..
Tengok anak orang ok je..
Apsal laa anak2 aku kemain buat perangai lagi..


Time ni pun merajuk jugak..
Papa nak tengok menu..
Dia pun nak jugak..
Papa tak bagi..
Naik atas meja menangis..
Dari mula order... Sampai laa masuk kete balik..

Stress tak?

Baca pun stresskan...
.
.
.

5 comments:

meera said...

Hehhee.. X stress pun kak sbb hasya kan comel. Mgkin byk tekanan kot hasya ni. Xpe kak bykkan doa minta Allah lmbutkan hati anak2 kita. Bestnye tgk pantai tu mmg rugi x smpat mandi kan. Pandai kak zel n family plan holiday ya.

I want to lose weight said...

dia tak berak 7 hari..
tu peel satu macam menjadinya

meera said...

Lahh ya ke.. Nape mcm tu. hasya minum susu kan, xnak makan ke dia? Sian hasya comel.. perut sakit kot.

tifa anvar said...

Ank2 sslunye kalo meragam msti ade yg x kene. Depa je x gheti nk speak out

I want to lose weight said...

diakan tak sihat minggu sebelum pergi tu.. banyak laa makan ubat hospital bagi..

dia ni punya pe'el.. kalau makan ubat, tak leh berak..

hari sabtu tu dah bentikan ubat dia.. Ahad dia berjaya berak.. baru laa manis sket muka :)