Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, February 23, 2014

Habis laa Hong Kong....


Cadangnya tahun ni tak nak book ticket..
Nak kumpul duit..
Nanti awal tahun 2015..
Nak ke Hong Kong...

Tapi..

Tetiba geng2 Hajah Norlia paksa aku beli tiket...
Dah tu.. aku kena pergi juga..
Kalau tak depa takut nak pergi..
Maka...
Terpaksa laa aku ala2 jadi tourist guide ke Saigon..

Free Seat kali ni..
Kul 12.05 am aku dah start duduk dalam waiting room..
Nak menyetelkan Saigon tu..
Dekat kul 1.00 pagi baru setel..

Pastu MIJ yang dok teman aku book tiket..
Tanya kita sekeluarga tak ke mana-mana ke?
Ala.. sian pulak...
Tgk Krabi mahal.. Phuket mahal.. Bali lagi mahal..
Jakarta mahal.. Kota Kinabalu MIJ tak nak..

So, tinggal laa destinasi kegemaran kami sekeluarga..
LANGKAWI..
Jadi laa.. pada takde..
Murah je pun.. RM55 seorang pergi dan balik..


Pagi ni jumpa Hajah..
Dah dia nak bawa staff kesayangan dia pulak..
2 orang..
Tapi takmo pi Saigon..
Last2.. pilih Kota Kinabalu..
Tapi nak pergi weekend..
Best sket.. sbb kat sana weekend banyak pasar...
Tapi tak nak pergi 3 orang..
Maka.. kena laa angkut anak dia ni juga...

Itu laa kisahnya camne boleh banyak sangat booking..

Yang Medan tu dah lama aku booking..
Dalam bulan 8 last year kot..
Tak lama lagi dah tu..
Bulan depan ni..

Nasib laa ada AirAsia ni..
Kalau tengokkan dalam Fanpage AA ni..
1001 makian.. hamunan.. depa terima..
Sampai nak seram bulu tengkuk aku..
Takut terjadi lak kat aku..

Pasal flight cancel tu..
Dah 2 kali aku kena..
Tapi aku layankan je masa baru yg depa schedule..
Sebabnya kalau menolak..
Bukan boleh dapat cash money pun..
Depa akan creditkan sahaja amount ticket tu..
Dan kita kena beli tiket lain dalam masa 90 hari..
Kalau tak.. duit tu burn begitu sahaja..

Pasal gate tutup..
Hampir kena masa pergi Pnhom Penh..
Tp depa lepaskan juga..
Yelah.. sapa suruh tak tepati masa..

Lain-lain layanan..
Aku ok je..
Selaku pemegang tiket Free Seat..
Apa gaya kelaku depa tu..
Telan jelah..

Kalau nak banyak songel..
Pergilah naik MAS...
Tapi naik MAS perlu banyak duit..
Duit pulak aku takde banyak..
Oleh itu.. PASGHAH!!!!
.
.
.

No comments: