Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, February 9, 2014

Mineral Coffee

Dah habis sachet ketiga..
Baru berkesempatan tulis review..

:)

Kali ni produk Mineral Coffee by Hai O pulak..

*peringatan : ini hanya review pengguna.. sy tiada kena mengena dengan Hai O


Ini la dia Mineral Coffee tu..
Lain dari kopi-kopi biasa..
Ia bersifat instant.. so, mudah dibancuh..
Selain dari kopi..
Kandungan lainnya ialah garam buluh..

Pada pendapat aku la kan..
Penekanan sebenar produk ini ialah kebaikkan yang terdapat pada garam buluh..
Yelah.. takkan mampu ko nak telan gitu jekan garam ni..
So, bila dah dicampurkan dalam coffee..
Tentu laa lebih lazat..


Kelebihan-kelebihan yang terdapat dalam garam buluh..
Kalau ditengokkan pada gambar di atas..
Memang banyak manfaatnya garam buluh ni..

Mana garam buluh ni mai?

Garam buluh ni bukanlah datang dari pokok buluh..
Ia masih adalah garam datang dari air laut..
Namun begitu..
Proses dari air menjadi garam tu yg berbeza..

Buluh tu pun ada gak kegunaannya..
Memula air laut tu dijemur macam buat garam biasa..
Yang lainnya..
Selepas menjadi garam..
Ia akan dibubuh dalam buluh yang cukup umur..
Ditutup dengan tanah liat dan dibakar..
Proses pembakaran ini akan menyingkirkan bahan merbahaya yang terdapat dalam garam biasa..


Untuk aku pulak..
Aku ni sebenarnya ada masalah migrain..
Migrain aku akan diburukkan lagi dengan minum kopi..
Tapi tak minum tak boleh pulak..
Akukan pensuka kopi yang sangat tegar..

Yang bestnya...
Bila minum mineral coffee  ni..
Bukan saja tak menjemput migrain..
Malah kalau tengah migrain..
Boleh hilang rasa pening tu..


Jangan risau pasal halal..
Produk ini dah ada Sijil Halal..
Dari Halal Food Council International..
So, gunakan tanpa was-was..


Minat nak cuba?

Ni part yang paling best..
Dalam banyak2 produk Hai O..
Hat ni yang paling berpatutan sekali harganya..
Untuk 20 sachets..
Harganya cuma RM26.00 sahaja..
Tapi ni tak masuk postage ye..

Kalau anda berminat..
Cam biasa la..
Kalau produk-produk Hai O ni..
Boleh hubungi Kak Azmiah kita..

Facebook - Nurazmiah Azri
Fan Page - Nurazshoppe
Instagram - @nuraz_azri
Phone - 019-2316982 (whatapps & sms)
.
.
.

No comments: