Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, February 16, 2014

Menjala di Big Bad Wolf 2014

Mesti ramai yang tertunggu entry apa yg aku kaut kat BBW..

Ini kali ke-4 aku ke BBW..
Selalunya takde laa membeli banyak sangat pun..
Tapi kali ni.. rasa cam terpaksa beli..
Pasalnya terlalu murah..

Ok.. jom tengok apa yang akak korang jala kan sanun..


Ni aku tak tau mende apa..
Tapi cam cute je..
1 = rm3..
Pasal anak ada 2..
Kena laa ambik 2..
Tak payah wat keje bodo ambik satu..
Pastu menjerit2 cam polong bila anak berebut nak benda yg ada satu..


Yang ni mmg nafsu semata..
Jangan percaya yang satu hari Kak Zel akan mengerochete..
Jangan percaya juga satu hari Kak Zel akan membeading..
Takde nyer der..

Aku beli sebab aku suka tengok gambar..
Range harga buku-buku ni..
Antara RM10 ke RM12..
Tapi lepas tu rupanya ada less lagi..
Nanti aku citer kat hujung-hujung..



Yang ni aku suka..
Yang atas tu siap boleh record lagi..
Pastu boleh play balik..

Yang bawah pulak.. tak leh record..
Tapi sambil baca boleh tekan butang kecik tu..
Nanti ada lagu keluar..

Yang ni untuk Khayla Hasya..
Dia mmg rajin baca buku :)

Harga = RM10 sebuah..


Favorite Hasya..
Kan ada 10 butang kat atas buku tu..
Semua boleh keluar bunyi..
Ada lagu tema cartoon Thomas..
Ada bunyi Henry.. Percy..
Ada bunyi angin.. bunyi lembu..

Harga = RM15


Khayla Hasya punya juga..
Tengah-tengah tukan ada binantang..
Benda tu boleh tekan..
Nanti keluar bunyi..

Harga = RM3.00 sebuah..


Hasya jugak lagi..
Yang atas kiri tu.. cam buku interaktif lebih kurang..
Bila tarik keluar gambar binatang

Yang Halloween tu ada bunyi-bunyi..
Bunyi hantu.. bunyi angin.. bunyi pintu kerkeriuk..

2 atas tu = RM6.00

Yang 2 bawah tu biasa2 jer..
Just nak kasi Khaleef lancar membaca in English..
Sebuah = Rm2.00


Ni buku Sticker..
Untuk anak dara tu jugak..
Boleh la tu..
Sebuah = Rm2.00


Yang ni 1 set = 4 buah buku = RM10.00
Tapi sangat berbaloi-baloi..
Yang  belakang sekali tu buku warna..
Saiz kertas lukisan sekolah tu..
Yang 2 depannya buku aktiviti...
Board book ngn sticker book..
Yang depan sekali buku cerita..


Set UMIZOMI ni ada 3 set..
Aku lupa dah lagi 2 tu mende..
Sebabnya aku tak beli..
Rasa cam number ngn ABC kot..
Aku tak beli sebab kat rumah ni pun ada banyak..

Benda ni dalam kotak..
Tak tengok lagi apa isi dalam..
Takut Hasya musnahkan..
Belum sampai masa dia lagi nak belajar benda ni..

Harga 1 set = Rm12.00


Dulu susah nak ada novel melayu..
Kali ni ada banyak..
Tapi aku beli 3 biji je..
Pasalnya aku kalau beli novel..
Selalunya aku review dulu apa orang lain tulis..
Dah confirm best baru beli..

Yang ni saja laa beli...

Sebiji = RM5.00


Yang  ni pun nafsu semata-mata.. :))
Yang inspirasi kek dan Dunia Parstri tu RM5.00 sebuah..
Yang Rahsia Dapur = RM6.00


Yang ni untuk Khaleef..
1 set = 24 buah buku..
Cerita daripada kelahiran Nabi Muhammad SAW..
Sampai la kewafatan baginda..

1 buah = RM1.00

Banyak juga buku cerita RM1.00 yang nipis camni..
Tapi aku tak ambik..
Pasalnya yang aku beli masa Pesta Buku PWTC..
Banyak tak kuar plastik lagi..


Yang ni wat aku geram...
Cerita novel untuk remaja sekolah..
1 buah = RM3.00

Aku belikan untuk anak buah aku sebenarnya..
Tapi pasal kat umah dia..
Ada 2 lagi kenit monster yang suka punah buku..
Maka, aku simpan buku2 ni kat umah aku dulu..
Bila dia datang tido sini..
Dia boleh baca buku-buku ni..

Tadi ada benda aku nak citer kat hujungkan..


Kan memula aku up status kat FB..
Yang pembelian aku dah cecah RM300.00..
Memang begitu laa asalnya dengan buku2 yang ambik..

Tapi bila bayar...

Tetiba amoi tu cakap..

RM234.00 SAHAJA!!!

Ada less lebih kurang RM70.00..

La... baru tahu..
Rupanya harga tu ada potongan lagi!!
Ada potong RM2.. ada potong RM3...
Kalau ambik buku RM30.. bayar jadi RM20 jer..

Nasib baik aku tau lepas dah bayar..

Kalau sebelum bayar..
Silap2 2 kotak aku penuhkan..

English novel.. Young Fiction.. apa bagai aku tak beli..
Sebabnya aku tak suka baca English Novel..
Aku lebih suka menonton sahaja..
Pernah cuba baca..
Baru 2 m/s.. dah menganga tido..

Jangan cakap aku bangang lak Bahasa Inggeris..
I OK je.. semua periksa dapat A :)
Cuma tak minat membaca tebal2 dan banyak2..

Adik aku banyak beli novel2 english ni..
15 buah kot.. tapi takde romance novel..
Semua citer hantu.. sci fic.. mysterious..

Pastu lagi dia banyak beli yg ala2 National Geographic..
Itu yang berat sakan tadi nak mengusung..


Ni ler semuanya yang bernilai RM234.00..
Memang sangat berbaloi!!!

Skang ni...
Masa untuk fikirkan..

MANA NAK SUMBAT BUKU-BUKU NI!!!
.
.
.


2 comments:

Natrah Norlin said...

kak..buku yang tiny yarns animal tu saya suka kak..potostet bole??

I want to lose weight said...

Buku tiny yarns tu yang mana?