Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Friday, December 5, 2008

Ikan Bakar + SiPut Sedut

Lama tak pernah lunch nasi kat opis.. so, hari ni rasa teringin sangat nak makan Ikan Bakar Kedai Kak Yang... bertungkus lumus laaa aku menghalu sisa-sia user dalam PID. Maklum laa opis aku ni belakang masjid.. lambat sket kuar time2 org nak smyg jemahat ni, alamatnya mmg tak dapat kuar lnsg ler kete kena block.

Ikan pari ni.. sambal dia mmg perrrgghhhhh.. tak payah cicah air asam pun dah sedap. Aku mmg suka bahagian sayap-sayap tepi ni sebab banyak kulit... tak henget tu kulit muka alergic ngn ikan pari.. sebagai pembalasannya, 2 hari ni jerawat yg pedih sakit cam terkelayak kulit itu telah bertakhta di wajahku.. takpe, boleh guna Pil Proimunise untuk surutkan bengkak jerawat dan seterusnya menghilangkan jerawat itu.

.

Caranya.. buka kapsul proimunise itu dah campurkan serbuk pil tu dengan bedak sejuk.. buh air mineral sket, wat cam pupur kat muka. Lepas tu bilas ngn air mineral. Ulang ler 2-3 malam sampai jerawat surut.


Hat ni, rasa cam dah bertahun-tahun tak pernah makan. Tapi, semlm rasa menarik hati lak nak makan. Kedai Kak Yang ni kalau buat kuah masak lemak mmg no.1... cukup rasa kunyit, daun kunyit.. paling best ada rasa serai. Cam rasa kuah masak lemak ketam.. wpun masak lemak siput.

Oleh kerana siangnya dah merasa keenakkan nasi bersama lauk-pauk yang lazat-lazat, malam tak dapek laa nak makan nasi.. maklum laa esokkan TIMBANG DAY. Wish me luck !!!
.
.
.

No comments: