Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, March 29, 2009

BaRu Balik DaRi KamPunG - entry panjang.. sapa tak baca smpi abih rugi taw !!!

Akhir nyer berjaya jugak balik kampung wpun penuh rintangan hujan lebat.

Perancangan asal 28hb tu nak balik cepat ler.. igtkan laki ku ittew leh balik cepat. Sekali tuh, boss dia lak EL.. so tak dapat la nak balik awal. Takpe la.. rancang tepat je kul 5 terus nak start enjin balik kg. Tiba2, kul 4.00 ptg hujan lebat berserta ribut petir di semua kawasan Mambang Diawan. Tiba2 takde letrik pulak.. so, camne laki aku nak balance duit kaunter.. huhuhuhu...

Kitaorg bertolak dalam kul 7.30 malam. Dalam hujan lebat tu.. smpi kat K.Kangsar dah cam nampak tak nampak je jalan.. so benti laa kat R&R.. si Khaleef lak wat hal.. dia main air kat kolam ikan pas eskelator smpi lencun baju. Sikit je lagi dia nak turun masuk kolam tu berenang sama ikan.

Smpi kampung kul 10.30 malam. Jenuh lak bagi salam panggil atuk ngn wan sbb depa ni dah tua.. sound pun dah tak berapa elok..

Balik sini 29hb.. awal2 kuar tu kul 5.00 ptg cam panas giler laa.. ala2 kata hari ni tak ujan. Masuk je hiway Kamunting terus hujan lebat. Benti ler rehat kat R&R Tapah. Kat sini ada citer hamsap berlaku..

Lepas makan ketupat palas ngn rendang.. masuk laa kete. Aku duduk je tiba2 bunyi GREEEKKKKk GRREEEKKKK KRIIIIEKKKK pny laa kuat. Cam bunyi cengkerik ada.. bunyi katak pun ada...

Tau jelah aku ni mmg fobia maha giler kat katak. Terus aku PANICKING !!! panik giler siot. Aku suh laki aku cari kat mana.. dia kata tak nmpk.. Aku dok terbayang katak pisang tengah melekat kat betis aku.. tu pasal aku tak perasan.. sbb dia lembik2 sejuk gitu.

Huwaaaa... gelabah giler.. tapi aku tau menatang tu ada kat seluar aku. Aku dah smpi terfikir nak bukak seluar kat situ je.. pastu laki aku suh p toilet tukar seluar. So, dlm hujan lebat tu aku pun jalan ler ke toilet.. Tengah2 jalan.. tiba2 GRRROIIIIKKKKK lagi kuat... aku terkujat smpi tertanggal sandal.. takut giler punya pasal aku terus je jalan p toilet ngn selipar sebelah...

Org sumer dah pandang hamsap je kat aku.. dah cam orang giler dok tertendang-tendang kaki sebelah kanan yg takde berkasut tu.. ngn harapan binatang tu jatuh. Masuk toilet sekali lagi benda tu berbunyi kuat. Uwaaaaa.. tak kira orang dah.. Masuk toilet aku terus bukak suar smbil pejam mata... harap2 bila aku bukak mata binatang tu dah takde...

lepas tu aku siram suar tu ngn air paip.. time tu terfikir nak tinggalkan je suar tu dalam tong sampah.. tp, suar tu aku baru pakai sekali. So, aku pun lompat2 atas suar tu dengan harapan apa2 binatang dalam tu akan menemukan ajal nyer ngn lompatan aku ittew.

Selepas dah selamat sumer.. aku pun g laa balik kat kereta..

Nasib baik sandal aku yang tercicir sebelah itu masih ada... aku pun sarung balik ngn muker selamber kodok je.

Masuk kete.. laki aku cakap.. "ABANG DAH NAMPAK TADI BELALANG RIANG2 TU MELEKAT KAT BAJU AYANG?!!!!!"

"APA ?!!!! BELALANG ?!!!!!!!!"

Smpi ke Tg Malim laki aku kena leter ngn aku sbb tak berterus-terang dari awal.. membiarkan aku panik smpi dah cam pompuan giler tengah2 ujan kat R&R tu...

Sampai nyer hati laki aku.... korang yang tengah baca sambil tersengih2 tu pun sama.. sampai hati taw !!!! (meraung sambil makan jeruk jambu beli kat R&R)
.
.
.

5 comments:

Azimah@Melati said...

haku tak sengih..tapi haku gelak...hahahahahahaha

KakYu said...

dah lama jd ur silent reader... tp kali ni tak boleh tahan nak silent dah.... kakyu ketawa sampai kuar ayo mate .. mmg lawak le.... atte cik abe tu pulak boleh le dia buat muka selamba je yek nengok bini dia geligeleman gitu... ish2....

IRA said...

hahaha...adehhhh...sakit perot haku.

I want to lose weight said...

uwaaa.. smpi hati mike2 sumer

ammi said...

waduh..waduh...sakan haku gelak ni nak terbarai pulak rasanya bengkung kat perut nih!!