Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, August 23, 2011

Aku tak suka sebenarnya...

Benda yang aku buat ni dah berlanjutan 2 tahun..
Terasa bersubahat sama la pulak..

Alkisahnya... ni kisah rumahtangga orang lain..
Tak pasal2 aku terpalat sama..

Ops.. jangan nak speku aku ada skandal lak..

Kesnya..
Seorang pakcik ni yang dah bercerai dengan isteri dia..
Lebih kurang 2-3 tahun la jugak..

Tapi, yang aku tak suker tu..
Sampai skang dia masih mengganggu hidup bekas isteri dia ni..

Kalau bekas isteri dia ada kuar ngn sapa-sapa..
Dia sanggup tu hantar surat layang pd keluarga lelaki tu..
Burukkan ex dia macam-macam..

Pastu, skang ex dia tak duduk sini lagi..
Dah pindah KL..
Pagi ni pakcik ni datang..
Wat satu surat layang lagi..
Untuk dihantar kepada bank..
Lebih kurang ex dia ni ada beberapa hutang kat bank yg belum setel..
Maybe lepas dia pindah dan tukar no hp.. bank x dpt contact..
So, pakcik ni dengan baik hatinya..
Pi bagi semua detail2 terkini ex dia pada semua bank..

Aku terlibat celah bedah mana?

Aku laa tukang pembuat surat-surat layang tersebut..
Aku yang taip.. aku yang print..
Kadang2 aku yang pi pos..
Hari ni.. tugas aku lak pi fax ke bank-bank berkenaan..

TAK SUKA!!!!!

Tapi tu laaaaa..
Kang tak buat, pakcik ni komplen aku smpi ke Parlimen lak kang..
Kata PID berkhidmat untuk masyarakat..

Pastu aku lak dah tau perangai psiko pakcik ni..
Wat nyer dia dendam aku pulak..
Tak pasal2 kang rumahtangga aku lak berantakkan..
Dah laa hobi dia tulis surat layang...

Huhuhu..

Kacau mood aku jelah pakcik ni!!!
.
.
.

12 comments:

Mimy Hamid said...

isk isk...sengal tu pakcik tu...hahaah tak pasal pasal kak oi terlibat....

syida said...

huhuhu subahat tu....kalau pura2 fax @ pos agak2 dia dpt detect tak

I want to lose weight said...

syida - pakcik ni stalker terhebat punya.. kang tetiba dia tau aku tipu dia.. aku lak tak pasal2 kang

aku anggap jelah menjalankan tugas spt yg diamanahkan kerajaan malaysia..

saya yang menurut perintah

cikbedahlaser said...

akak tahu no contact pakcik tu?
type no contact pakcik tu n fax ke bank... bile bg orignal kt pakcik tu.... bg yg bertaip no contact ex die... boleh x agak2?? heheh

I want to lose weight said...

dia ada duk sebelah aku tiap kali aku taip..

maklum ler sumer butiran2 yg dia surat layangkan tu.. high confidential

shima said...

ish takde keje ke pakcik tu

Tie-Ibu wawanisolehah said...

sian ko zek..aku paham situasi ko. Ko niat dan doa yang baik-baik jelah yer

Bicikut said...

uihh bahaya kes camni...xbaik la pakcik tu...

Alinx said...

adusss... hati2 la k dear... zaman skrg, manusia cepat lupa adanya DIA, yg lebih kuasa & hebat. doakan pakcik tu semoga diberi petunjuk & hidayahNYA... mudah2an lembut hati supaya stop all d craps =) all d best k

Mummy said...

agak2 pakcik tu baca tak blog akak...hehe

syida said...

kalau hantar surat layang kat bank mungkin bank tak ambik kira sgt...sebab bank selalu check dgn CITOS (iye ke eja...ehehe), check dia punya history loan....baru approve untuk loan...

Ied @ May said...

kerja apa smpi kena tlg pakcik tu buat surat layang? bkn ke termask dlm kesalahan undang2 ke kalau buat surat layang. what if makcik tu buat report polis? tak ke u terlibat sama?