Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, August 9, 2011

Sian abang...

Semlm.. Papa naik angin kat Kalep..
Dah laa tak nak wat keje sekolah..
Pastu dia pi taburkan pensil warna satu rumah..
Yang si adik.. cepat jelah ambik pensil2 warna tu masuk mulut..

Bila papa suh kemas..
Lagi di sepak-sepak nyer warna2 tu..

Lama-lama-lama..
Papa pun naik angin..
Kena laa Kalep sedas..

Kemain laa menangisnya..
Maklum ler.. papa jarang sangat2 pukul Kalep..
Last papa pukul rasanya 2 tahun sudah..

Jangan mami dia..
Selang 2-3 hari mesti kena punya..

Tapi tangan papa ngn tangan mami mana nak sama..

Mami ni tahap debik-debik manja je..
Tangan 2 tahun tak pernah jentik anak..
Lain sket :)

Sedih Kalep pun satu macam..
Yelah.. selalu papa gertak2 je..
Ni kena betui-betui..

Mami pun sama sedih jugak..
Pelikkan.. kalau aku yang pukul tak sedih pun..
Papa pukul aku lak sedih..

Tapi kali ni takde laa sampai mami meraung sorang2 dalam bilik air..
Cam 2 tahun sudah..

Sebab cam rasa mmg perangai Kalep agak melampau sejak kebelakangan ni..
Kerja sekolah dia dah bertapuk-tapuk tak buat..
Pastu kuat melawan satu macam..

At least dah kena ni..
Peringatanlah buat dia supaya jadi anak yang baik..

Tapi pagi tadi on d way ke sekolah..

"MAMI, BOLEH TAK MESET PAPA..
TULIS PIBEDAY KALEP, NAK HELIKOPTER KONTROL"

:)

Bagus.. maknanya dia tak simpan dendam..

Nanti mami usahakan ye helikopter tersebut..
.
.
.

5 comments:

Tina Othman said...

sian kalep, hadiah besday yg tak menahan tu

shima said...

hehe..rasanya kdg tu psl dpt adik kan.tu yg wat perangai.anak shima gitu la..amik perhatian kita

Mia-Ina said...

budak ni klu mrh sekejap cuma..jgn diduga murid thn 4- dah la..dendamnya berkepuk..murid tahap 1 msh ok lagi

mama iris said...

alamak...kita lak yg syahdu.....siyess....hwaaaaaaa

Asmah Cupcake said...

Zel,cuba bagi kalep susu Ilham..check kat google tentang susu tu..menurut iklan tu,boleh lembutkan hati budak2 yg degil..harga dia tak silap aku RM53 kot sekotak.