Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, August 22, 2011

SUPER MAMI :)

Adeih... phening i tau..
Pos Laju dah tukar jadi Pos Siput...
Jenuh org bertanyakan..
Mana pi bahan bakar depa tak smpi-smpi..

Skang ni kat FB..
Ada banyak status-status yg bgtau..
Bahawa pompuan, nak2 yg dah jadi mak..
Lebih hebat dari kaum bapa..

I setuju banget hokay!!

Tak nak kupas isu2 mengandung.. beranak.. menenen.. jaga anak..
Itu topik-topik perbincangan biasa..
Lagipun itu dah tugas hakiki seorang wanita..

Idea nak tulis ni muncul masa aku tengah dalam toilet pagi tadi :)

Pagi ni Khaleef takde sbb dia tido umah nenek..
So, agak kelam-kabut dengan Hasya tak leh tinggal sorang..
Jam dah 7.45 pagi..
Perut aku lak sakit.. Inche Izman nak mandi..

Teringat aku masa Khaleef baby..
Time tu aku masuk keje lambat..
So, aku tgu Inche Izman g keje dlm 8 lebey..
Pastu baru aku bersiap..

Segala aktiviti dalam bilik air..
Dilakukan seperti biasa..
Yang lainnya..
Khaleef ada kat depan pintu bilik air..
Dalam bouncer, tgk tiger show mami dia :))
(sila jgn imejin bukan2.. i berkhemban hokay)

Skang dah tukar pulak..
Sebab aku ngn Inche Izman gerak sama waktu..
Takkan laaa aku nak tiger show lak time laki ada kat umah..
Kang ada yang ganti puasa 60 hari tanpa henti :))

Selalunya Hasya akan dijaga oleh Khaleef..
Dan masa yang ada utk Hasya leka..
Lebih kuang 120 saat bersamaan 2 minit je..

Kalau kena pagi tu sakit perut.. sambil membuang tu..
Gosok gigi.. cuci muka..
Kalau makan masa sket.. mandi siap "atas" tu..
Sambil tu telinga ultrasonic diaktifkan..
Dengar2 kot anak menangis ke hape..

SuperDad bley gitu?!!! ;)
.
.
.

3 comments:

MaMa QaiSaRa a.k.a nunu said...

hihihihi...
x dpt membayangkan nyer..

kalo superdad..?
siap kan tuk diri sendiri jerk..
huhuhu..
sabo jer la..

ni pun dh terkulat2 bile anak dh dua..
sgt mencabar mental n fizikal...

I want to lose weight said...

Akak ni nasib baik laa Kalep dah boleh urus diri dia sndr..

Tu pun kadang2 dtg angin mengada dia, leh mencabar saka rimau akak jugak :))

iluvtupperware said...

Kdg2 tak percaya mak2 boleh buat byk sgt benda satu masa... ayah2, hmmm.. kalau dah lipat kain tu, tu je lah.. anak nangis pun buat dek jer..