Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, September 5, 2011

Raya yang demam...

Bermula dengan mami demam 2 hari sblm raya..
Pastu menjangkit ke Hasya..
Skang Kalep pun dah join the club..

Minah ni demam nak tumbuh gigi..
Dah ada sebatang belah bawah nak kuar..
Memang teruk kali ni demamnya..
Asyik 38-40 je bacaannya..
Sampai tido pun pakai diapers je..
Tak pakai dah baju raya berpoloh-poloh pasang tu..
Sarung t-shirt abang je.. nak bagi angin badan..

Meragam tak yah cakap ler..
Memang stress dgn budak ni..
Lansung tak leh letak..
Berak pun kena bawak..

Yang ni lak budak dogil..
Mulut mami ni kalau boleh kuar buih..
Org dan kata kena sawan..
Abih tu.. mulut dah berbuih-buih cakap benda yang sama..

Jangan minum ais..
Jangan minum air gas..
Jangan dok hongak air dalam peti ais..

Tapi dah nama raya..
Mana ada org hidang milo panas time raya..

Semalam..
Dengan cirit-birit..
Muntah.. semua cukup..

Pagi ni minah ni cam dah lega sket..
Tapi dah satu hal lak nak anta ke Mama Long..
Maklum laa.. dah 12 hari mengepit dengan mami..
Melekap dengan cik "B"..
Hari ni nak anta.. baru masuk kete dah meraung!!

Moody tau raya ni!!
.
.
.


5 comments:

Tina Othman said...

comelnya hasya

iswatie "colours of life" said...

han apun dah nak tumbuh gigi kat belah kanan bawah..dah rasa tajam ckit

mimie1678 said...

aduhaiiii... comelnya hasya.... bak mai pinjam aku kejap boleh tak zel...

I want to lose weight said...

mimi.. mai laa tg malim

noradzlina.kamdani said...

hasya yg menten comel walau demam