Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, September 20, 2011

Tahun ini My Incik Jeman sangat baik :) ADAKAH?!!!

Alkisahnya...
Bermula time aku ngn MIJ (wahhh tetiba peeling My Incik Apex)..
Tengah tengok Scent Of A Woman..

Tibi baru umah aku tu canggih taw..
Cucuk je external hardisk.. terus leh tgk drama donlod..
HD lagi...
Sorry Astro B-Yond.. akak lagi adebance banding kamu..

Adalah adegan pakwe kasi makwe bunga..
I pun hape lagi..

"BIE, Ingat tak bila kali terakhir kasi mami bunga?"

(dedulu I adalah Ayang.. tapi sejak ada Kalef.. I adalah Mami..
Sbb Kalep masa pandai cakap.. Dia panggil Papa = ABAM... Mami = AYAM
)


Sambung balik...

MIJ jawab... ye ke lama sangat?

"Last bie bagi.. masa mami konvo tahun 2002... skang dah 2011 nak masuk 2012.. hampir 10 tahun tak pernah dapat bunge dah.."

Oh, itu adalah sangat sedeh.. :)


Maka.. suprise yang pertama..
Perancangan asal ialah nak pergi gathering @ majlis raya kawan2 sekolah MIJ kat Kampar..
Tapi.. pagi tu perancangan sudah bertukar..
MIJ cakap hari ni kita pergi Cameron :)

Masa ni takde laa terbayang g Cameron sbb nak dapat bunga..
MIJ bukan Seth Tan.. I tahu sangat tu..
(jenis hati kayu)

Pastu.. ada benti kat satu kedai ni..
Akak ngn bebudak tak turun..
Sbb Hasya tengah menenen..

Masuk balik kete.. ada bungkusan..
Tanya ler apa beli bie?
Katanya pokok...

Aku percaya jer sbb mmg nampak bontot pasu pun..
Tapi aku tak tau bunga apa..

Rupanya pokok bunga Ros..
Skang ni kat atas nun bukan musim bunga kot..
Susah tul nak jumpa org jual bunga..
Asyik-asyik jumpa gerai jual Angry Bird..

MIJ takut kempunan nak bagi bini bunga tp tak jumpa nak beli..
Maka tu yg beli sepasu pokok Ros..

Romantikkan?!!! :))


Bunga Ros merah ni..
Aku tau MIJ beli kat pasar Brinchang..
Sbb aku nmpk dia singgah kat satu apek jual bunga..
Hati akak dah kembang setaman masa ni tau..
Baru tau motip tetiba kami pi Cameron..



Yang warna-warni ni..
SUPRISE!!!!!

Tak tau bila beli sbb balik rumah..
Tidokan Hasya... Aku pun tido sama..
Bangun2.. tengok atas rak buku sudah ada Ros warna-warni..

Wpun, tak dapat sebonet..
Sikit ni pun dah wat i sebagai seorang isteri dan mami kepada anak2 MIJ..
Sangat berbesar hati dan rasa dihargai..

Tapi..
Hati karat berkata-kata jugak..
Sangat baik luar biasa ini tahun..

ADAKAH?!!!!

Adakah.. bakal madu akak sudah di order?

OH TIDAK!!!!
.
.
.

14 comments:

sarra_ielham said...

wahhhhh akak tb sy lak rasa terharu...bestnyeeeee.....

Wanita Mutalib said...

bestnya!!

nak test la ngn laki pas ni wakakakaka...

cikbedahlaser said...

terbaik incik jeman...
vangga dpt bunga...
klu laki sy.. bebalik bunga tisu..
gulung2 tisu buat bunga...
ape kaler mau.... meh abg gulung kan

SYANI said...

Tu tanda dia sayang bini la tu... Kalau harap laki aku, langsung la nan hado.

noradzlina.kamdani said...

ok la tu..romantik gak laki ko..aku last dpt bunga ms anniversary 2 thn lepas..tu pun bunga dlm kotak....xlayu katanye...belasah je la..org dh bg

Mimy Hamid said...

jeng jeng...seth izman romnatik woooo...kaka baik check moto dah order blum..hahaha

ratusiput said...

hahahaha...baik ko siasat cepat...(gurau je)

adelina said...

wah...seronoknya!!!! tapi curiga lak. Aku ni jangan haraplah nak dapat bebenda cam ni. Jales kat mu!!!!!

susi said...

tak penah dpt bunga...sedey...huhu

I want to lose weight said...

Tak payah nak jeles..
ni pun hampir 10 tahun baru dapat bunga taw...

nina~syazna said...

ahhh...sweeettttttt.

pearls.. said...

hahaha..

ayat las tu buat aku terbahak2.. terguling2... hahahaha

gebu's fairy tales said...

untungnya kak zel dapat MIJ, sayang beno dgn akak..romantik gak MIJ nih!

Ara Yunan said...

Adoi sakit perut ku baca nih...well done buat aku gelak sorang2 kat ofis