Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, November 6, 2011

Akhirnya sudah bersunat...

Setelah direject oleh sebuah poliklinik di sini..
Dengan alasan konon2 nyer Hasya dah besar sangat..
Susah nak disunat sbb dia tak boleh duduk diam..

Asst doktor tu cakap apa tau..
KALAU BABY TAK BOLEH BARING.. DOKTOR TAK MAU SUNATKAN..

Pernah jumpa tak baby.. yg tengah galak merangkak..
Tak mengantuk.. Tidak di bawah pengaruh dadah..
Suh dia baring smpi 10-15 minit tanpa bergerak...

Asst doktor tu nasihatkan.. kalau nak gak sunat ngn dia..
Sila tunggu sampai Hasya masuk sekolah..
Sampai dia paham sunat tu hape..

YE.. ITU ASST, DOKTOR DAN POLIKLINIK TU SANGAT BANGANG!!

Maka, balik dari poliklinik tersebut..
Terus call beberapa hospital breprestige (cheeewaaahhh)..
Tanya, boleh tak baby girl umur 10 bulan..
Agak aktif... kuat menjerit.. bersunat!!

Tidak ada satu hospital pun kata TIDAK!!

Last sekali call PMC (tmpt Hasya lahir)..
Tanya sana ada wat sunat baby girl tak?
Jawapannya ada.. Lagi bagus!!

Maka, Sabtu lepas.. bawak laa Hasya bersunat..
Sama dengan doktor yang operate mami hari tu..
Dr. Ratna Iza yg sgt soft spoken..
Aman hati bila bercakap dengan dia tau..

Sekejap jer tak smpi pun 5 minit dah setel..
Takde pulak Hasya terajang doktor tu smpi ke dinding..
Takde pulak nurse tu kena kepak tangan dengan baby aku tu..

Kesimpulannya..

Poliklinik kat Tg Malim ni mmg POYO!!!
Mentang2 laa penduduk di sini tak banyak pilihan lain..
Sangat berlagak pulak..
Ada masalah sket je takmo..

Ni bukan kali pertama aku kena ngn poliklinik ni..
Masuk kes Hasya ni dah kali ke-3..

So, memang berkerat rotan laa aku dengan poliklinik tersebut!!
.
.
.

8 comments:

kakngah said...

poliklinik yg mana??
yg depan ravi tu ke??
dulu aku pernah kene. masa mengandung adeeb. org tak sihat + sakit. dgn gampang budak dpn tu suh aku terus g hospital. dktr xnak cek sebab dah nak cukup bulan. menjak dari tu tak pernah aku jejak kaki walaupun akt tangga poliklnk tu....

I want to lose weight said...

BETUI!!! yang tu laaa...

shima said...

teruk nya poliklinik tu...

ratusiput said...

repot je..

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

Qaseh pun dulu sunat di PMS dengan Dr. RAtna...

memang sekejap aje, tak menangis pun Qaseh...mase tu Qaseh 3 bulan..

aQueen said...

aku rasa Asst doc tu blom sunat ler.. aper kater ko je sunatkan dia..:P

Ms AiReEn MoHd said...

Aku lum sunat kan ayra lg,tk kan sok da Beso sunat sakit ek

I want to lose weight said...

Tak sakit pun wei...
EWAHHH cam aku lak bersunat :))

Bukannya potong cam sunat boboi tu..
Dia buang sket je kulit kat pipom tu
Kejap sesangat.. Tak sempat aku butterfly in my stomach