Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, November 16, 2011

SCAMMER - dgn akak tak jalan hokay :))




Biasakan mende-mende camni..
Ala-ala gores dan menang jugak..
Tapi cara lain pulak..

Semlm, lepas bayar barang2 dapur kat TF..
Kalep nak hot dog la pulak..
Aku dah malas sbb sebelah gerai tu ada gerai depa ni laa..

Cam yg dah diagak, mereka pun mula men"CONG" aku..
Katanya dengar dan isi borang jer leh dapat mug sebiji..
Pas dah isi borang.. yg mana aku buh semua butiran TIPU semata-mata..
Lepas tu depa hulur 2 kad.. suh aku koyakkan..

Part ni aku cakap takmo..
Mana tau kang kena beli lak..
Bukan murah.. vakum bodo camtu pun RM3388..
Gilos!!!

Depa pujuk gak.. kata baucer jer.. bukan kena beli..
Aku siap sound.. lepas akak koyak, korang paksa beli..
AKAK BUAT KECOH!!!
Hehehehe... :))

Lepas koyak.. satu baucer dapat RM100..
Cam gambar di atas..

Lagi satu ada dua gambar..
Satu gambor vakum.. satu gambor halogen cooker tu..

Pastu depa dalam 5 orang berlakon2 ala menggelabah..
Sebab tak pernah tgk baucer camtu (cibaissss laa)
Aku layan.. walaupun mulut aku cam ringan nak cakap..
KORANG SEMUA NI PATUT JADI CALON FFM ke-25 :))

Kengkonon 1st time jumpa baucer camtu..
Siap call sana sini.. kengkonon boss2 kecik pun tak tau..
Call boss besar terus..

Lepas sembang dengan boss besar sgt tu depan aku..
Yang aku pastu mesti pakcik Cina...

Pastu anak India tu menjerit

AKAK SUNGGUH BERTUAH HARI INI!!!

Pastu anak Melayu pulak..

AKAK JANGAN LEPASKAN PELUANG NI!!!

Depa memang beregu 1 MALAYSIA JAHANAM

Depa pun explain..
Kalau hari ni aku ambik microwave hamjadah yg rege 3388..
Dengan ansuran credit card rm94 selama 36 bulan (kepala hotak!!)
Aku boleh dapat halogen cooker dengan vakum PERCUMA..

WAH!! SANGAT MENGUJAKAN!!!

Pujuk dan pujuk dan pujuk...
Aku masih berkeras hati..

Depa pujuk lagi.. aku tepis..

Pujuk lagi..

Pujuk..

Pujuk..

Lelama aku naik syeh laaa...

SEUMUR HIDUP AKAK..
NI 1ST TIME JUMPA VAKUM REGE SAMPAI 3 RIBU LEBIH...

HALOGEN COOKER NI MAK AKAK DAH ADA.. DIA BELI TAK SMPI PUN SERIBU..
MICROWAVE NI.. TAKDE APA BEZA PUN DENGAN MICROWAVE KAT UMAH AKAK.. AKAK DAPAT FREE JE HADIAH KAHWIN..

OK.. Dapat sebiji MUG dan boleh balik :))
.
.
.

10 comments:

.:Mama Dhia:. said...

ha..baru bertemu buku ngan ruas ek kak..hehehe..padan muke depa..

Mrs Nazar said...

hahaha...kelako la..padan muka diorang..belakon hebat giler..kira nak mengepaow jer...haihhh...

kak zel ni..buat org takut nak ke TF jer...hihihi....

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

dorang memang gile bole belakon...mmg hebat gilos...


menyampah tengok dorang menggelabah tu...padahal dorang dah planned awal2..podacet...


mmg geram dengan dorang ni...dulu mak kite penah kene gak, tapi naseb tak terbeli,,sebab awal2 kite dah sound dorg...bodoh punye orang...nak menipu je keje nye..

Mimy Hamid said...

ni betul buku ruas...tabik kak zel...nak tiru dialog nanti..

adyputra said...

kak zel.. saya pun pernah kena tapi dengan company barang-barang dapur.. apa ntah napa dia hood-hood belakang dia.. kat carefour ampang.. memang superb bab berlakon.. konon tak pernah orng dapat voucher macam tu.. waklu ahh..

Zareene Saifuddin said...

hahahahaha.. padan ngan muka dorang..

weh, aku pon penah kena zel... kat luar giant equine.. camtu jgk arrr. tp dia approach kt cashier giant.. kata nk bagi free woven bag.. skali terjebak... maka jawapan aku 'SORRY I X INTERESTED' hahaha.. padan muka dorang terkulat2 xleh bat sales..

I want to lose weight said...

TU ler..
Padahal rege 3 benda tu tak smpi pun 3K

cerita siti said...

akak pernah kene jugak zel, masa tu kat kuantan, diorg sume baik punye pujuk, tp mmg tak dapek la den nak nolong heheheehe.

tipu giler, brg2 camtu rege beribu riban

Hanna said...

dgn ahkak pun diorang berani try..berani sungguh!hehehe...

Nieja said...

btol kak.. kat TF PD pon ade..
xkoser nak isi borang bagai..