Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, November 23, 2011

Hasya @ 10 months y.o

Aku suh lambung acah-acah..
MIJ pi lambung betul2 pulak..
Mula laaaa malam tu dia tido tak nyenyak..

Ok berbalik pada Hasya yang sudah menjangkau 10 bulan..

Dia sudah ada 6 batang gigi..
4 atas.. 2 bawah..
Dan... dia tidak menggigit semasa menenen.. TQ

Sudah mula bertatih..
Mgu lepas 1-2 langkah..
Mgu ni dah 5-6 langkah..
Agaknya genap 11 bulan, berjalan ler kot..

Kalep dulu 10 bulan 1 minggu dah berjalan jauh..
Adik lambat sket..
Takpe... mami lebih suka ko merangkak..
Lambat sket nak sampai destinasi memunggah..

Suka sangat berceloteh..
Kalau dalam kete tu... suara dia saja..
Nak-nak kalau mami pasang radio..
Konon-konon cam nyanyi bersama laa..

Hasya ni jenis tekad kalau nakkkan satu-satu benda..
Dia akan usaha sampai dapat..
Tak cam abangnya..
Kalau nak.. tak dapat terus nangis :))

Hasya jugak dah kurang sangat cemeh nyer..
Kalau dulu.. ada je org tak kenal ambik dia..
Siap laa melalak smpi hilang suara..
Skang dah tak kisah.. janji mami ada dekat..

Lagi..
Hasya masih menyusu badan..
4 oz skang sekali harung..
Bekalan susu beku Hasya adalah tinggal dalam kurang daripada 50 oz..
Dan.. susu perahan harian mami masih sama 12 oz sehari..

Kalau mami dapat keje lain @ sambung kontrak..
Mungkin tahun depan Hasya terpaksa campur2 dengan FM..
Kalau jadi auswipe.. penyusuan akan diteruskan :)
.
.
.

3 comments:

MaMa aDaMaQiL said...

Ayoooo bahaye...jgn buat lg....xmo2..bkn setakat blh buat bb trauma tp bahaye utk otak jgk...huhuhu

Mrs. Lady's Stylo said...

Salam buat semua stylo ladies di sini (:

Blog yang sgt sesuai buat PENCINTA HANDBAGS! Banyak handbags menarik dan tips berguna.

Lawati kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM (:

Mrs Nazar said...

comel2... hasya! mmg comel.. cpatnya membesar... dah nak berjalan dah pun...

tahniah kak zel 10 bulan dah fully bf... bukan senang tu...memerlukan kesabaran yg tinggi